Genelkurmay çatı davasında 2 sanık tahliye edildi

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili davanın duruşması bugün görüldü. 2 sanığın tahliyesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 sanığın yargılandığı davada, ara kararını açıklandı. Mahkeme, 2 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Ankara 17'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, bir kısım müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Duruşmanın bugünkü celsesinde sanık eski Korgeneral Salih Ulusoy ve avukatları esas hakkındaki savunmalarını tamamlandı.

Ulusoy'un savunmasının tamamlamasının ardından, savcıya söz verdi. Duruşma savcısı, tutuklu sanıkların tamamının tutukluğu yönünde karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

2 BİN 500 SUÇLAMANIN OLDUĞU DOSYA AYRILDI

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bazı sanıkların, Genelkurmay Başkanlığı dışındaki, yaklaşık 2 bin 500 ayrı suçlamayı içeren öldürme ve yaralama olaylarından sorumlu tutulmasıyla ilgili dosyayı, bu olaylarla ilgili raporun tamamlanmaması nedeniyle ayrılmasına karar verdi.

Mahkeme, ayrıca Genelkurmay Harekat Başkanlığı NATO Proje Subayı olan eski yarbay Murat Mala ile Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkez Komutanı olan eski Kurmay Albay İlyas Bilgiş'in yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliyesine hükmetti. (ANKARA/DHA)