Lisedeki tacizi 'unutmak' için beş bin lira teklif edildi!

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde tacize uğrayan E.K.'nin annesi açıklama yaptı. Anne, "Uzlaşmak için beş bin lira para teklif edildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni tarafından tacize uğradığını bildiren E.K.’nin annesi konuştu. Anne M.K., "Mahkeme uzlaştırma komisyonuna sevk ettiğinden beş bin lira para teklif edildi" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 'idari işlemden kaldırıldığını' belirttiği dosya hakkında yapılan açıklamayı anne M.K., yalanladı. Dava sürecini başlattıklarını dile getiren M.K., "Adli süreç devam ediyor ve edecek. 14 Mart’ta mahkememiz var. Sayın Bakan davanın sonucunu merak ediyorsa, Küçükçekmece Adliyesi’ne gelsin. Hem davayı izler hem vatandaşın yanında olmuş olur" dedi.

PARA TEKLİF EDİLDİ

Birgün gazetesine açıklama yapan anne, süreç esnasında birçok şeyin çarpıtıldığını ifade ederek, “Bakanın açıklamalarına göre biz şikayetten vazgeçmişiz, o yüzden idari soruşturmayı kaldırmışlar. Öyle bir şey yok. Sonuç zaten alınmıştı, ben okula çağrılmıştım. Ancak çok küçük bir ceza verildiğinden dolayı sinirlenip adli soruşturma istedim” dedi.

M.K, sözlerini şöyle noktaladı: “Asla vazgeçmeyeceğiz. Dün de benim kızım arandı, mahkeme uzlaştırma komisyonuna sevk ettiğinden beş bin lira para teklif edildi. Değil beş bin lira, beş yüz bin lira dahi verseler davamızın arkasındayız.” (Kaynak)

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden istismara karşı eylemKadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden istismara karşı eylem

Tacizle suçlanan öğretmen görevde!Tacizle suçlanan öğretmen görevde!

Tacize sessiz kalmayan liselilere ceza Meclis gündemindeTacize sessiz kalmayan liselilere ceza Meclis gündeminde