İZBAN'da 'greve devam' kararı

Daha önce ücretlere yüzde 22 oranında zam teklif eden İZBAN yönetimi, teklifini yüzde 26 olarak açıkladı. Demiryol İş Sendikası ise teklifi kabul etmeyerek "greve devam" kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İZBAN’da başlayan grev 17’nci gününe girerken, dün gece işverenden yeni bir teklif geldi. İşçilerin örgütlü bulunduğu Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi yöneticileri ile dün akşam saatlerinde yeniden bir araya gelen İZBAN yönetimi, son teklifini sundu. Daha önce ücretlere yüzde 22 oranında zam teklif eden İZBAN yönetimi, teklifini yüzde 26 olarak açıkladı.

YÜZDE 26 ZAM YAPTIM DEMEK TAMAMEN ALDATMACA

Demiryol-İş Sendikası grevdeki işçilerle konuyu değerlendirirken, iş yeri baş temsilcisi Ahmet Güler, verilen son teklifle ilgili  yaptığı açıklamada, "Asgari ücreti yakalamak için aradaki 400 liralık fark nereden baksanız yüzde 19’lara tekabül ediyor. Yani bu yüzde 19’u koyup arkasından da yüzde 26 zam yaptım demek tamamen bir aldatmaca" dedi.

Asgari ücretin yükselmesinin ardından yapılan bu teklifin bir anlam ifade etmediğini aktaran Güler, işverenin yaptığı teklife ilişkin şunları söyledi, "Biliyorsunuz dün asgari ücret yüzde 26,05 oranında zamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ben ülke yönetiminin vermiş olduğu zamlardan daha fazla zam veremem diyerek yüzde 22 zam vermişti. Şimdi yüzde 26, asgari ücrete denk geldiği için kamuoyuna karşı kötü duruma düşmemek adına zam oranını bu şekilde yükselttiler. Bir ücret düşünün ki asgari ücretin altında, zaten arasında 400-450 TL fark vardı. Asgari ücreti yakalamak için aradaki 400 liralık fark nereden baksanız yüzde 19’lara tekabül ediyor. Yani bu yüzde 19’u koyup arkasından da yüzde 26 zam yaptım demek tamamen bir aldatmaca. Bu bizim taleplerimizi karşılayan bir teklif değil. Greve devam!’’