TYS: Akpınar ve Gezen’in yanındayız

TYS, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın yanında olduğunu açıkladı: 'Gözdağı' bizi alıkoyamaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten' ifadeye çağrılmasını kınadı. TYS yaptığı açıklamada, “Metin Akpınar’a ve üyemiz Müjdat Gezen’e  yapılan bu haksızlığın ve baskının hukuk devletine, demokrasiye, düşünce özgürlüğüne inanan biz yazarlara da yönelik olduğunu biliyoruz” ifadelerine yer verildi.

'BU 'GÖZDAĞI' BİZİ YAZMAKTAN ALIKOYAMAZ'

TYS’nin yaptığı açıklama şöyle:

"'Her şeyin mizahı gerektirdiği bir ülkede yaşamak kötü ama hiçbir bir şeyin mizahı gerektirmediği ülkede yaşamak daha da kötü' diyor Bertolt Brecht.

İki mizah ustası da 70 yaşlarından sonra Brecht’in bu sözünün tam ortasına düştü. Cumhurbaşkanı; Akpınar'a ve Gezen'e ‘sanatçı müsveddeleri’ diye hakaret etmişken mizandan, mizahtan yoksun bir buyrukla ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasına uğradılar ve sanatçılarımız hukuka, usule aykırı bir baskınla evlerinden alınıp savcının karşısına dikildiler. Aydınlara, yazarlara, sanatçılara durmadan söven, onları ‘medya tetikçileri’nin, ‘sokak çeteleri’nin  önlerine atan bir cumhurbaşkanının ‘tarafsızlığı’ndan söz etmeyeceğiz. Ülkemizin onuru, demokrasinin aydınlığı Metin Akpınar’a ve üyemiz Müjdat Gezen’e  yapılan bu haksızlığın ve baskının hukuk devletine, demokrasiye, düşünce özgürlüğüne inanan biz yazarlara da yönelik olduğunu biliyoruz. Bu ‘gözdağı’nın bizleri yazmaktan, düşünmekten ve demokrasi için mücadele etmekten alıkoyamayacağını kamuoyuna  duyurmak istiyoruz."