Serbest bırakılan Avusturyalı gazeteci Zirngast kelepçe ile gezdiriliyor

Tutuklu Avusturyalı gazeteci, hakkında verilen serbest bırakılma kararına karşın kelepçe ile sağlık kontrolüne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de tutuklu olan Toplumsal Özgürlük gazetesi yazarı Avusturyalı Max Zirngast adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 'Terör örgütü üyeliği' ile suçlanan Zirngast kararın ardından nezarethanede tutulmaya devam ederken sabah saatlerinde kelepçelerle sağlık kontrolüne götürüldü.

Ankara'da eylül ayında tutuklanan Zirngast'ın yargılanmasına 11 Nisan'da devam edilecek. Avusturyalı gazetecinin yurtdışına çıkış yasağının bulunduğunu belirten avukatı, gazetecinin 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla yargılanmasına devam edileceğini söyledi.

TÜRETKEN VE GÖZ DE SERBEST BIRAKILDI

Gazeteci ile dayanışma için açılan Twitter hesabı #FreeMaxZirngast, Zirngast ile birlikte 'örgüt üyeliği ve propagandası' suçlamasıyla tutuklanan Mithatcan Türetken ve Hatice Göz'ün de serbest bırakıldığı belirtildi. Üç yıldır Ankara'da yaşayan 29 yaşındaki gazeteci ve öğrenci Zirngast, 11 Eylül'de evinde gözaltına alınmış, 10 günlük gözaltı süresinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. (DW/Toplumsal Özgürlük)