Woman TV yayın hayatına başlıyor: Odağında tüketici kadın yok, bütün kadınlar var

"Türkiye'nin ilk ve tek kadın kanalı" sloganıyla bugün yayın hayatına başlayan Woman TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt, kanalın hedeflerini Gazete Duvar'a anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Woman TV, "Türkiye'nin ilk ve tek kadın kanalı" sloganıyla 24 Aralık Pazartesi (bugün) yayın hayatına başladı. Sağlıktan modaya, hukuktan astrolojiye kadar birçok konunun uzmanı, özel programlar ve dosyalarla izleyicilerle buluşacak.

D- Smart 53'üncü kanaldan ve TURKSAT 4A uydusu 12034 frekansından yayın hayatına başlayan Woman TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt, "Günlük hayatın içinde kadınların her şekilde kendisini gösterebileceği bir kanal yaratmak istiyoruz" dedi. Deneyimli televizyon habercisi Ahu Özyurt sorularımıza şu yanıtları verdi:

'KADIN DÜNYASINA DAİR BAŞKA ŞEYLERİ DE KONUŞABİLECEĞİMİZ BİR KANAL'

Woman TV'nin hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

Bir kadın kanalı fikri uzun zamandır vardı. Bu formata yakın bazı örnekler de var ekranda ama adını 'Kadın TV' olarak markalaştıran ilk kadın kanalı olma iddiasındayız. Alt yapısı bir süredir hazırlanmış bir tesis bu ve başında genel müdür olarak eski CNN Türk Haber Koordinatörü Ali Güven var. Ben de onun davetiyle genel yayın yönetmeni olarak bu projeye katıldım. Çok genç ve güzel bir ekip var. Kadınlı erkekli çok hızlı ve neşeli bir hazırlık süreci geçirdik. Ekranı, renkli ve bilgi dolu bir ekrana çevirmeyi istiyoruz. Kadın meselesini bazı manşet haberlerin, klişeleşmiş şiddet, aile içi sorunlar, trajedi gibi meselelerin ötesine taşıyabilmek için başlıyoruz. Onları da konuşacağız ama kadın dünyasına dair başka şeyleri de konuşabileceğimiz bir kanal olsun istedik.

'FARKLI PEK ÇOK KONU GÜNDEMİMİZDE OLACAK'

Nasıl bir yayın akışı/içerik izleyicileri bekliyor?

Haftanın beş günü, 10.00-18.00 saatleri arasında canlı yayın yapacağız. Bu yayınları gündüz izleyemeyen izleyicilerimiz için akşamları tekrarlayacağız. Hafta sonları da özel belgesellerimiz, özel kuşak programlarımız olacak. Önce sağlıkla başlıyoruz. Kadın sağlığı, beslenme denince akla ne gelirse... "Kadın Hayattır" programında Duygu Özel Tapan üç saat izleyicilerle buluşacak. Hemen ardından Ebru Güngör'ün hazırlayıp sunacağı "Kadının Gündemi"nde kadın hakları, kadınların sorunları, çözüm önerileri, kadına yönelik şiddet meselesi, sanal ortamda mobbing gibi konulara yer verilecek öğleden sonra kuşağımız izleyicilerle buluşacak. Sonrasında kıdemli ekonomi gazetecisi Çetin Ünsalan'ın "Eko Kadın" programında başarılı kadınlar kuşağımız var.

Hafta içi her gün 18.00-19.00 arasında İnci Yazgan'ın sunduğu astroloji kuşağımız yayında olacak. Nefise Seda Yanık da kapanıştan hemen önce moda/stil gibi konularda program yapacak. Ayrıca Aslı Öymen birkaç hafta içerisinde kültür-sanat kuşağı ile ekranda olacak. Bunların yanı sıra hukuk meselesi var kanalımızda ve bu yalnızca kadın hukuku değil. İki bölümlük hazırlığımızı yaptık. Kredi kartı dolandırıcılığını, e-ticaret'teki tuzakları, "koruyucu avukatlık hizmeti nasıl alınır?"ı ve daha fazlasını anlatan hukuk kuşağımız izleyicilerle buluşacak.

Bir süre bilgilendirici gideceğiz. Önümüzdeki aylarda içeriği çeşitlendireceğiz. Aralarda çok ilginç, kadın sesini ekrana yansıtan, kamu spotu tadında neşeli şeyler bulacak izleyiciler. "Bir kadın kanalı olsa ne istersiniz?" sorusunu sorduk kadınlara ve erkeklere. Onların yanıtlarıyla ve bilgi kutucuklarıyla olabildiğince renkli ve bilgi dolu bir ekran yaratmak istiyoruz. Farklı pek çok konu gündemimizde olacak.

Sürpriz isimleri de Woman TV ekranlarında izleyecek miyiz?

Niyetimiz var. Medyada çok yetenekli kadınlar ve erkekler var. Medya ortamının bizi nasıl karşılayacağına ve izleyicilerin bize göstereceği ilgiye bağlı olarak zamanla belli olacak bunlar. Ekonomik olarak da kendi kendisini çevirebilen bir kanal olmasını istiyoruz. Günlük hayatın içinde kadınların her şekilde kendisini gösterebileceği bir kanal yaratmak istiyoruz.

Woman TV ekibi, son test yayınlarını yaparken...

'ODAĞINDA TÜKETİCİ KADINLAR YOK. BÜTÜN KADINLAR VAR'

Genellikle yayıncılıkta kadınlar tüketici ve hedef kitle olarak görülüyor. Woman TV kendisini nasıl konumlandıracak?

Biz kadınları yalnızca tüketici olarak görmüyoruz. Üretim hayatında çok başarılı kadın girişimciler, örnek hikâyeler var. Diğer kanallar kadınları tüketici ve büyük bir hedef kitle olarak görüyor. Evet bu bir şey ama aynı zamanda ilham verebilmek, umut verebilmek, alan açabilmek ve ihtiyaç sahipleriyle başarılı kadınları buluşturacak bir platform yaratmak istiyoruz. Odağında tüketici kadın yok. Bütün kadınlar var.

Woman TV'nin yayın akışı şöyle:

Hafta İçi Her Gün

10.00-13.00- Kadın Hayattır -Duygu Özel Tapan

14.00-16.00- Kadının Gündemi- Ebru Güngör

16.00-17.00- Eko Kadın- Çetin Ünsalan

17.00-18.00- Bizim Saat - Nefise Seda Yanık

18.00-19.00- Astroloji - İnci Yazgan

Haftada Bir Yayınlanacak Programlar

13.00-14.00 - Şafak Yavuz'un Vizöründen (Fotoğraf) - Şafak Yavuz Şener

13.00-14.00 - Hayalden Gerçeğe (Tasarım) - Meltem Özkul Kurulan

13.00-14.00 - Hakkım Var (Hukuk) - Emel Özer