Akpınar'dan açıklama: Sözlerim çarpıtıldı, toplum yanlış yönlendirildi

Hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar, bazı medya organlarında konuşmalarının çarpıtılarak verildiğini belirterek, kendisinin de hukuki yollara başvuracağını duyurdu. Başsavcılık ise Akpınar ve Müjdat Gezen'in savunmalarının alınacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kutuplaşma ve darbelere karşı tek çarenin demokrasi olduğunu anlattığı konuşması, bazı medya organlarında çarpıtılarak verilen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Sanatçı müsveddeleri, bunun bedelini ödeyecekler" diye seslendiği Metin Akpınar, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Avukatı İrem Hekimoğlu aracılığıyla yazılı açıklama yapan Akpınar, Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında konuşulan konuların 'çok yanlış anlaşıldığını ve birtakım üzücü, hatalı çıkarımlar yapıldığını' belirtti.

Toplumun söz konusu konuşmaya ilişkin yanlış yönlendirildiğini vurgulayan Akpınar, şu açıklamada bulundu: "Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı'na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur.

Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz."

SAVCILIK İFADEYE ÇAĞIRDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatmıştı. Konuyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi. "Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna duyurulur."

AKPINAR VE GEZEN NE DEMİŞTİ?

Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programına, Müjdat Gezen'le birlikte konuk olan Metin Akpınar, darbelere ve kutuplaşmaya karşı demokrasinin önemine vurgu yaparak, şunları söylemişti: "Kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek, kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her türlü faşizm olur. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler..."

Müjdat Gezen ise "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil" dediği için hükümete yakın medya organlarının hedefi haline gelmişti.

(HABER MERKEZİ)

Erdoğan'dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e: Bedelini ödeyeceklerErdoğan'dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e: Bedelini ödeyecekler