Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk TV yayınına katılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in konuşmaları hakkında soruşturma başlatıldı.

Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programına, konuk olan Metin Akpınar, konuşmasında kutuplaşma ve darbelere karşı demokrasinin önemini vurgulamıştı. Akpınar, şunları söylemişti:

"Kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek, kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her türlü faşizm olur. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler…”

Müjdat Gezen ise “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” demişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı. Başsavcı İsmail Uçar imzası ile yayınlanan yazılı açıklama şöyle:

"Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'un 160. Maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın organlarına saygı ile duyurulur."

ERDOĞAN: BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bugün İstanbul'da yaptığı iki ayrı konuşmada da, Akpınar'ın sözlerine tepki göstererek, "Bedelini ödeyecekler" dedi. Erdoğan, “Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde” açıklamasında bulundu.

Soruşturmanın, Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından basına yansıması dikkat çekti. Savcılık kaynaklarına göre ise soruşturma dün başladı.

(HABER MERKEZİ)

Erdoğan'dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e: Bedelini ödeyeceklerErdoğan'dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e: Bedelini ödeyecekler