Eğitim Sen: Özgür düşünce ortamını sarsan saldırılara karşı yönetimleri göreve çağırıyoruz

Eğitim Sen, Hacettepe Üniversitesi'nde şair Ahmet Telli'nin tehdit edilmesine tepki gösterildi. Açıklamada, ""Eğitim Sen olarak üniversite yönetimlerinin toplantıların engellenmesine yönelik bu tutumunu kınıyor, öğrenci topluluklarının kapatılmasını kabul etmiyor, özgür düşünce ortamını kökten sarsan saldırılara karşı yönetimleri acil göreve çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, şair Ahmet Telli'nin Hacettepe Üniversitesi'nde bir grup öğrenci tarafından tehdit edilmesine tepki gösterdi.

Eğitim Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Ankara Üniversitesi ve ODTÜ'de Fransa'daki Sarı Yelekliler eylemleri ile ekonomik kriz konferanslarının yasaklandığını hatırlattı.

Hacettepe Üniversitesi Kitap Topluluğu’nun düzenlediği söyleşiye katılan şair Ahmet Telli'nin tehdit edildiği belirtilen açıklamada, "Üniversiteler, bilme arzusunun önünde engellerin olmadığı, elde edilen bilginin toplumla özgürce paylaşıldığı yerler olmalıdır. Üniversiteler, fikirlerin özgürce açıklanmasını teşvik etmeli, bunun için gerekli tüm araçları ve ortamı sağlamalıdır" denildi.

Şair Ahmet Telli'yi tehdit ettiler: Salonu boşaltın tutamıyoruz kapıdakileriŞair Ahmet Telli'yi tehdit ettiler: Salonu boşaltın tutamıyoruz kapıdakileri

Konferansların yasaklanmasının eleştirdiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim Sen olarak üniversite yönetimlerinin toplantıların engellenmesine yönelik bu tutumunu kınıyor, öğrenci topluluklarının kapatılmasını kabul etmiyor, özgür düşünce ortamını kökten sarsan saldırılara karşı yönetimleri acil göreve çağırıyoruz.

Üniversiteye, mesleğimize ve onurumuza sahip çıkmak için gerçek bilim ve eğitimin özgür ve eleştirel düşünce olmadan mümkün olmayacağını her fırsatta tekrar hatırlatacağımızı, bilimsel özgürlük, kurumsal özerklik, eşitlikçi özgürlükçü demokratik özyönetim, güvenceli çalışma ve kamusal finansmana dayalı üniversite modelimizi ve “ortak yaşam ilkelerimiz”i üniversitelerimizde hâkim kılmak için mücadele etmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz." (HABER MERKEZİ)

Sanatçılardan Ahmet Telli'ye destek: Şair, şiir ve vicdan teslim alınamazSanatçılardan Ahmet Telli'ye destek: Şair, şiir ve vicdan teslim alınamaz