Diyarbakır’da açlık grevi yapan 35 kişi serbest bırakıldı

Diyarbakır'da Leyla Güven'e destek için açlık grevi yaparken gözaltına alınan 35 kişi, 8 gün sonra adliyeye çıkarıldı ve serbest bırakıldı.  

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır il binasında açlık grevine girdikleri sırada gözaltına alınanlar dün serbest bırakıldı. Sekiz gün gözaltında kalan 35 HDP’li bugün ortak basın açıklaması yaptı.

HDP Kulp İlçe Başkanı Abidin Karaman, Leyla Güven’e destek amacıyla 8 gün önce 3 günlük açlık grevine başladıklarını belirterek, “il binamız hukuksuz bir şekilde basıldı ve 37 kişi gözaltına alındık” dedi. Karaman, şöyle devam etti.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin başlatmış olduğu açlık grevi eylemi ile dile getirdiği talepler Türkiye halklarının talebidir” diyen Karaman, şöyle konuştu: “Çünkü, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit, Türkiye ve Ortadoğu’da savaşı ve kaosu derinleştirir. Sayın Öcalan’la müzakere süreci geliştirildiğinde, ülkemizde gerçek anlamda bir barış umudu oluşmuş insanlar ölmemiş, çatışmalar durmuş, kan ve gözyaşı dökülmemiştir."

Tüm illerde başlatılan açlık grevi eylemlerine karşı gösterilen anti demokratik ve faşizan uygulamaları şiddetle kınadıklarını ifade eden Karaman, “Seçim sürecinde bu hukuksuz gerekçelerle parti il ve ilçe yöneticilerimizin günlerce hukuksuzca alıkonulması, seçim çalışmalarımıza dönük faşizan bir saldırı olduğunu belirtiyoruz. Bu yönüyle partimize dönük bu baskılara karşı asla geri adım atmayacağımızı ve haklı mücadelemize devam edeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

Etiketler gözaltı 35