İstanbul'da sağanak: İstanbul Havalimanı şantiye alanını su bastı

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak nedeniyle bazı yerlerde su baskınları yaşandı. Sarıyer'de dere taştı, mahsur kalanlar oldu. Beylikdüzü'de ise kar başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da alt yapı yetersizliği nedeniyle yağmur sele ve taşkınlara neden oluyor. Yağış nedeniyle Kağıthane'de bulunan Cendere Deresi'nin su seviyesi yükselirken, Arnavutköy'de de şiddetli yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı. Sarıyer'de ise taşan dere sonucu mahsur kalan 12 kişi kurtarıldı.

İstanbul'da geceden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle yeni havalimanı ana şantiye alanının bulunduğu bölge sular altında kaldı. Çok sayıda aracın sular altında kaldığı görüldü.

ARNAVUTKÖY'DE SU BASKINI

Arnavutköy'de yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bolluca Mahallesi'nde yollar göle döndü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar kovalarla suyu tahliye etti.

SARIYER'DE DERE TAŞTI: 12 KİŞİ KURTARILDI

Sarıyer'de Ayazağa Deresi taştı. Taşkın nedeniyle su basan evde mahsur kalan 6’sı çocuk 12 vatandaşı itfaiye ekipleri kurtardı. Evde bulunan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

BEYLİKDÜZÜ'NDE KARA YAĞIŞI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından Beylikdüzü'nde kar yağışı başladı. Sabah saatlerinden itibaren sulu kar olarak başlayan yağış yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının yanında rüzgâr da etkili oldu. İşe ve okula gitmek isteyenler zor anlar yaşadı.

METEOROLOJİ, SAĞANAK VE KAR UYARISI YAPMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un Avrupa yakasında etkili olacak sağanağın yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını belirtti.

Meteoroloji, "Kuvvetli yağışla fırtınanın meydana getirebileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor" dedi.

Uyarıda bu akşam saatlerine kadar yer yer 3-8 santimetre, Tekirdağ'ın batısıyla, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde 10-20 santimetre civarında örtü bırakması beklenen karın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi

İSTANBUL HAVALİMANI'NI SU BASTI

istanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış, çeşitli bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Arnavutköy sınırları içerisinde bulunan İstanbul Havalimanı ana şantiye alanının bulunduğu bölge de sular altında kaldı. Şantiyenin hemen alt bölümünde bulunan otopark alanındaki araçların sulara gömüldüğü görüldü.

İstanbul’da geceden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle yeni havalimanı ana şantiye alanını bulunduğu bölge sular altında kaldı. Çok sayıda araç da suyun içinde kaldı.


Şile'de gemi karaya oturdu

Şile'de 'Natila' isimli Comoros Adaları bandıralı kargo gemisi, şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturdu. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada olayda can kaybı olmadığı ve gemide bulunan 16 mürettebatı kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Comoros Adaları bandıralı kargo gemisinin mürettebatının bekleyişi sürüyor. Gemide mahsur kalan 16 mürettebat, henüz kurtarılamadı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 8 bot olay yerine sevk edildi fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle mürettebatın tahliyesine başlanamadı.

İstanbul Valiliği karaya oturan gemiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şu şekilde:

"Şile ilçesi Karaburun mevkiinde, Comoros (Komor Adaları) Bandralı 'NATALIA' isimli kuru yük gemisinin karaya oturduğu anlaşılmıştır.

16 mürettebatı bulunan gemide can kaybı bulunmayıp, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerince kurtarma çalışmaları devam etmektedir."

Etiketler istanbul sel Sarıyer