Papağana eziyet eden Özdemir hakkında suç duyurusu

Papağana eziyet eden Murat Özdemir hakkında Ankara Barosu suç duyurusunda bulundu. Baro, Hayvan Hakları Yasası’nın geçmemesini vicdani bir problem olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA-Papağana işkence görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşıp önce gözaltına alınan sonrasında ise akıl hastanesine sevk edilen 'Masterchef' yarışmacısı Murat Özdemir hakkında Ankara Barosu suç duyurusunda bulundu.

"5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet" suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Ankara cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçesini teslim eden baro, " Yıllardır çıkarılacağına dair sözler verilen Hayvan Hakları Yasası’nın halen neden kanunlaşmadığı yasal olduğu kadar kitlesel bir vicdan problemidir" dedi.

Konuya ilişkin Ankara Barosu'nun yaptığı açıklama şu şekilde:

HAYVANA KARŞI İŞKENCE SUÇ KAPSAMINDA DEĞİL: Bir papağana hunharca işkence edip bunu kayda alacak ve yayınlayacak cüreti, güveni, vicdan ve merhametle ama en çok adaletle dalga geçmeyi kendine hak gören şahıs hakkında Ankara Barosu olarak suç duyurusunda bulunduğumuzu ve adaletin tecellisi için sürecin peşinde olacağımızı meslektaşlarımıza ve tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. Ancak bu korkunç olay sebebiyle tekrar üzerinde durmak istediğimiz birkaç nokta var. Şiddet, şiddetin söz konusu olduğu noktada mağdurun kim olduğundan bağımsız kınandığı ve cezalandırıldığı oranda başa çıkılabilecek bir karakter defosudur. Bir canlıya işkence edip ve bunu kameraya alıp yayınlamak, çürümüş bir ruh yapısı ve olmamış bir karakter göstergesi olduğu kadar bizzat işkencecinin adaletin tecelli etmeyeceğine duyduğu sonsuz güvende vücut bulmaktadır. Onun bu düşüncesi, bir noktaya kadar maalesef ki doğrudur çünkü bu ülkede, hayvana karşı şiddet ve işkence suç kapsamında değildir.

MEŞRULAŞMIŞ ADALET EKSİKLİĞİDİR: Yıllardır çıkarılacağına dair sözler verilen Hayvan Hakları Yasası’nın halen neden kanunlaşmadığı yasal olduğu kadar kitlesel bir vicdan problemidir. Kolları kesilen hayvanlar, gözleri oyulan kediler ve köpekler ya da Büyükada’daki atlar ve binlercesi, bu ülkenin sadece vicdan yarası değil aynı zamanda bir türlü ibret alınmayan ve meşrulaşmış bir adalet eksikliğidir. Adaletse, insan kavramının tekelinde değildir ve bu yüzden de acı çekme yetisine sahip olan her canlıya derhal iade edilmelidir.