İnce: Erdoğan'ın Portakal’ı tehdit etmesi yeni rejimin son örneği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Portakal'ı eleştirmesine Muharrem İnce'den tepki geldi. İnce, "Kötü yönetim kötü yöntemlerle Türkiye’ye verdiği zararlara gazeteci tehdit ederek, hedef göstererek devam etmekte ve kötü yönetim kaynaklı yaşadığımız onca sorunu gündemden düşürmeye çalışmaktadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteci Fatih Portakal hakkında söylediği sözler gündem oldu. Erdoğan'ın sözlerini eleştiren Muharrem İnce, "AKP Genel Başkanı’nın Fatih Portakal’ı tehdit etmesi, hedef göstermesi Türkiye’deki yeni rejiminin niteliğini gösteren son örneklerden biridir" dedi.

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki adayı Muharrem İnce resmi Twitter adresinde, Erdoğan'ın sözlerini "hedef gösterme" ve tehdit" olarak nitelendirdi. İnce, "AKP Genel Başkanı’nın Fatih Portakal’ı tehdit etmesi, hedef göstermesi Türkiye’deki yeni rejiminin niteliğini gösteren son örneklerden biridir. Anayasasında “herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” hükmü varken bu Anayasal Hakkı hatırlatan Fatih Portakal’a AKP Genel Başkanı’nın söylediği sözler sadece Fatih Portakal’a yönelik söylenmiş sözler değildir. Bu tehdit ve hedef gösterme Anayasal düzenimize, Anayasal Haklarımıza, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına, haber alma ve yayma hakkına, özgür basına, kendileri gibi düşünmeyen ve kendilerine biat etmeyen herkese yöneliktir. Kötü yönetim kötü yöntemlerle Türkiye’ye verdiği zararlara gazeteci tehdit ederek, hedef göstererek devam etmekte ve kötü yönetim kaynaklı yaşadığımız onca sorunu gündemden düşürmeye çalışmaktadır" dedi.

Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada "Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni" sözlerini kullanmış, Portakal ise "Benle ilgili söylenenlere cevap vermeyeceğim" demişti.

Fatih Portakal: Başıma bir şey gelirse, sebebi yandaş medya!Fatih Portakal: Başıma bir şey gelirse, sebebi yandaş medya!

Fatih Portakal: Benle ilgili söylenenlere cevap vermeyeceğimFatih Portakal: Benle ilgili söylenenlere cevap vermeyeceğim

Erdoğan'dan SDG mesajı: Trump'la konuştum, Fırat'ın doğusundan gitmeleri lazımErdoğan'dan SDG mesajı: Trump'la konuştum, Fırat'ın doğusundan gitmeleri lazım

Etiketler Erdoğan portakal ince