'Asker ve polislerin seçmen kayıtları Şırnak'a mı alındı?'

HDP'li Hasan Özgüneş, Cizre ve Silopi'deki asker ve polislerin seçmen kayıtlarının görevlendirme ile Şırnak'a alındığı iddialarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, yerel seçimlerde oy kullanmaları için binlerce asker ve polis memurunun seçmen kayıtlarının Şırnak'a alındığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Özgüneş, iddialara ilişkin Bakanlığın incelemesinin olup olmadığını sordu.

'ŞIRNAK'A SEÇMEN KAYDINI TAŞIYAN ASKER VE POLİS SAYISI KAÇ?'

Görevlendirme ile Silopi ve Cizre'de görev yapan asker ve polislerin ikametlerinin Şırnak kent merkezine alındığı iddialarını hatırlatan Özgüneş, "Şırnak merkezin yanı sıra benzer bir durumun Beytüşşebap ilçesinde de yaşandığı belirtilmektedir. Birkaç aydır gerçekleşen kayıt işlemlerinin hâlâ devam ettiği de iddialar arasındadır" dedi.

Özgüneş'in yanıtlanmasını istediği soruları şöyle:

  • Söz konusu iddialar bilginiz dâhilinde mi gerçekleşmektedir?
  • Söz konusu iddialara yönelik Bakanlığınız tarafından herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?
  • Asker ve polis seçmen kayıtlarının Şırnak merkeze ve Beytüşşebap ilçesine taşınmasının amacı ve/veya yasal gerekçesi nedir?
  • Asker ve polis seçmen kayıtlarının Şırnak merkeze ve Beytüşşebap’a taşınması talimatı kim ya da kimler tarafından verilmiştir?
  • Son 3 ay içerisinde farklı bölgelerden Şırnak merkeze seçmen kaydını taşıyan asker ve polis sayısı kaçtır?
  • Son 3 ay içerisinde farklı bölgelerden Şırnak’a bağlı Beytüşşebap ilçesine seçmen kaydını taşıyan asker ve polis sayısı kaçtır? (DUVAR)