Ankara tren kazası hattında ihale dünüre verilmiş

Ankara'daki hızlı tren kazasının gerçekleştiği hattın Polatlı istasyonu için 10 gün önce ihale yapıldığı öğrenildi. İhale Erdoğan'ın dünürü Orhan Uzuner'in şirketine verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da 9 kişinin öldüğü tren kazasından günler önce aynı demiryolu hattının başka bir bölümü için ihale yapıldığı ortaya çıktı. İhaleyi Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner’in de yönetiminde olduğu şirket kazandı.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a bağlı Devlet Demiryolları’nın, kazadan 10 gün önce, aynı hattın üzerindeki Polatlı’da seyir güvenliği için traverslerle makasları bir arada tutan büyük vidaların sıkıştırılması işinin ihalesine çıktığı öğrenildi. İhaleyi, “can ve mal kaybı tehlikesini” gerekçe göstererek pazarlık usulü ile yaptı. Usule göre tek bir firmanın katıldığı ihale 1 milyon 60 bin TL bedelle Uzka İnşaat’la imzalandı. Uzka inşaatın yöneticisi Orhan Uzuner, aynı zamanda Bilal Erdoğan’ın kayınpederi olarak tanınıyor.

UZUNER AÇIKLAMA YAPTI: YÜZDE SEKSENİ BİTTİ

İhale ile ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın dünürü Uzuner, “Bu ihale Polatlı istasyon bölgesi ve Polatlı müselles bölgesindeki Yüksek Hızlı Tren (YHT) makaslarının ölçüm ve burajının yapılması işidir. Proje, 10 Aralık’ta başlamış olup, buraj (bakım) işinin yüzde 80’inin üzerindeki bölümü tamamlanmıştır. Kalan işin bu haftasonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır” dedi.

TCDD’nin her iki yılda bir, konvansiyonel hatları, YHT hatları ve bu hatlardaki demiryolu makaslarının bakım işleri için ihale yaptığını belirten Uzuner, ihalenin neden kapalı ve pazarlık usulü yapıldığını ise "YHT hatları ve bu hatlardaki makaslar, konvansiyonel hatlara göre çok daha düşük toleranslarla inşa edildiğinden, bu hatların ve makasların bakımı konvansiyonel hatlara göre çok daha zor olup, kalibrasyonu yapılmış uygun makine, güçlü teknik kadro ve ölçüm ekibine gerek duyulmaktadır. İki yıllık bakım işini alan firmalar, bu makineyi temin edemedikleri için, bu makasların bakımı için 21/B ihalesi yapılmıştır. Bu makasların burajını yapabilecek makine Türkiye’de özel sektör olarak sadece şirketimizin bünyesinde bulunmaktadır" ifadeleri ile açıkladı. (Kaynak)

Etiketler kaza Ankara ihale hat