Adana'da KESK'ten yoksulluk mitingi: Asgari ücret 2 bin 800 TL olmalı

KESK'in Adana'da düzenlediği ‘Yoksulluğa, işsizliğe, geleceksizliğe karşı’ mitingde, asgari ücrete en az yüzde 30 zam yapılması ve 3600 ek gösterge vaadinin yerine getirilmesi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KESK’in daha önce Samsun ve İzmir’de gerçekleştirdiği krize karşı bölge mitingleri Adana'yla devam etti. KESK’in yanı sıra DİSK, TMMOB, Türk-İş’e bağlı TÜMTİS Sendikası, Adana Tabip Odası, Adana Barosu, HDP, CHP,  EMEP, Birleşik Haziran, Halkevleri, ESP, SYKP, TÖP-G gibi meslek örgütü ve partiler katılım katıldı.

Mitingde konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İrfan Doğan, 'AK Parti iktidarının 16 yıl boyunca sermayeden yana politikalar izlediğini' belirterek “Bu yüzden işçilerin, emekçilerin bu krizi yaratanlara bir borcu yoktur. Tam tersine yıllardır yaşadığı kayıplardan kaynaklı alacakları vardır” dedi.

Adana ve çevresinde eskiden fabrika dumanlarının yükseldiği yerlerde günümüzde AVM’lerin yükseldiğini vurgulayan Doğan, “Adana’da işsizlikte rekor kırıyoruz. İşçilerin, emekçilerin ücretleri artırılmadan, istihdam yaratılmadan, işten atmalar yasaklanmadan, temel tüketim mallarına yapılan zamlar geri alınmadan, tarım üreticilerine destek verilmeden, vergide adalet sağlanmadan çıkılacak bir krizden doğaldır ki emekçiler etkilenecektir. Onun içindir ki krizi biz yaratmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz diyoruz” diye konuştu.

12 milyon asgari ücretlinin sesine kulak verilmesi gerektiğini dile getiren Doğan, “Asgari ÜCRET KOMİSYONU, asgari ücreti vergiden muaf, en az 2 bin 800 TL açıklamalıdır” dedi.

2019 yılı için kamu emekçilerine yapılacak olan zammın en az yüzde 30 olması gerektiğini dile getiren Doğan, talepleri şöyle sıraladı: "3600 ek gösterge getirilsin, artan oranlı vergi dilimi sabitlensin, 2023 vizyon belgesi iptal edilerek tarikatlarla yapılan protokollerden vazgeçilsin, sözleşmeli, güvencesiz çalıştırmaya son verilsin."

(Kaynak: Evrensel)

Etiketler adana KESK zam