Kılıçdaroğlu: Türkiye operasyon yapma hakkına sahip

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Fırat doğusuna yapılabilecek bir harekatı nasıl değerlendirdiği soruldu. "Türkiye’nin çıkarları gerektiriyorsa elbette her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye sınırlarında terör örgütlerinin yuvalanmalarına asla izin vermemelidir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik yapılacak harekatla ilgili olarak, "Orada oluşabilecek terör unsurlarına karşı Türkiye'nin dikkatli bir politika izlemesi lazım. Türkiye'nin çıkarları gerektiriyorsa her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla yaptığı görüşme sorulan  Kılıçdaroğlu, "Her ziyaret önemlidir bizim açımızdan" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK' Genel Merkezi'nde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nu ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Çerkezoğlu basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına Ankara’da yaşanan tren kazasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "9 vatandaşımız hayatını yitirdi. Çok sayıda yaralılar var. Başta Meclis Başkanvekilimiz ve Ankara milletvekilleri olmak üzere  olay yerinde gerekli ön incelemelerini yaptılar, sabah telefonda bazı bilgiler aktardılar" dedi.

'KAZANACAĞIMIZ BELEDİYELERDE DE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA OLACAK'

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ile yaptığı görüşmede asgari ücret ve Türkiye’nin sorunlarını konuştuklarını aktaran Kılıçdaroğlu, CHP’nin bütün belediyelerinde 1 Ocak'tan itibaren asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Gerçekten de asgari ücret konusunda sendikaların özellikle DİSK’in gösterdiği duyarlılıkları biz de aynen yaşıyoruz. 2019 bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yaptım. Bizim bütün belediyelerimizde asgari ücret 1 Ocak 2019’dan itibaren 2 bin 200 lira olacak. Aynı şekilde yeni kazanacağımız belediyelerde ise Ocak ile Mart arasındaki asgari ücret farkını da yine Nisan ayında işçilere ödeyeceğiz" diye konuştu.

Yeni kazandıkları belediyelerde işçi çıkarmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Çünkü emeğin ne kadar değerli olduğunu, çalışmanın ne kadar değerli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Üreten çalışan alın teri döken herkesin yanındayız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu toplumun ezilen kesimleri varsa onların yanındayız" ifadelerini kullandı.

'1 MİLYON 700 BİN KİŞİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ÜCRET ALIYOR'

"Asgari ücreti konuşuyoruz ama 1 milyon 700 bin kişi asgari ücretin altında ücret alıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Dolayısıyla yaşanan ciddi bir kriz var. Krizin faturasının da bu kesimlere yansıdığını gayet iyi biliyoruz. Umarım bunları hep birlikte aşacağız. Aşmak zorundayız, bu açıdan Mart ayında yapılacak seçimler bizim için çok önemli" dedi.

'İSTANBUL'A SAPLANAN İHANET HANÇERİNİ ÇIKARACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Süreç gayet güzel işliyor İstanbul'u Allah'ın izniyle alacağız ve İstanbul'u gerçek anlamda dünyanın en önemli metropollerinden birisi haline getireceğiz. Kimliği öyle ama kişiliğinde bir zafiyet yaşandı. Dolayısıyla İstanbul’a ihanet edildi. İstanbul’un göğsüne saplanan o ihanet hançerini çekip çıkaracağız. İstanbul'u gerçekten de dünyanın yaşanabilir metropollerinden birisi haline getireceğiz. Her ziyaret önemlidir bizim açımızdan."

'TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINMALI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye'de Fırat'ın doğusuna harekat yapılacağı açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, "Biz Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alması gerektiğini bilincindeyiz ve bunun farkındayız. Türkiye Orta Doğu'da kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Orada oluşabilecek bütün terör unsurlarına karşı da Türkiye’nin dikkatli bir politika izlemesi lazım eğer Türkiye’nin çıkarları gerektiriyorsa elbette her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir. Çünkü Türkiye bölgenin en güçlü ülkelerinden biridir ve kendi sınırlarında terör örgütlerinin yuvalanmalarına asla izin vermemelidir" dedi.

ÇERKEZOĞLU: ASGARİ ÜCRET EN BÜYÜK TOPLUMSAL SÖZLEŞME

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da asgari ücretin belirlenme sürecinin devletin toplumla yaptığı en büyük toplu sözleşme olduğunu belirtti.

Çerkezoğlu, "Bugün Türkiye'de işçi sınıfı emekçiler gerçekten zor çalışma ve yaşam koşullarıyla baş etmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konudaki politikalarını ve önerilerine bu asgari ücretin belirlenmesi sürecinde bizler açısında önemli bir katkı oluğunu belirtmek isterim" diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)