Erdal Eren Ankara'da mezarı başında anıldı

Yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, idamının 38. yılında mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Emek Gençliği yöneticisi Balaban Boran "Erdal Eren'in 12 Eylül faşist cuntası tarafından yükselen işçi ve gençlik hareketini bastırmak için katledildiğini" söyledi. Erdal Eren'in ardından Sinan Suner ve Ercan Koca'nın mezarları başında da konuşma yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 12 Eylül askeri darbesinin ardından yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, ölümünün 38. yılında mezarı başında anıldı. Emek Gençliği üyeleri, Ankara Karşıya Mezarlığı 2 No'lu kapısında toplanarak mezarlığa yürüyüş yaptı. Emek Gençliği tarafından düzenlenen anmada “Denizlerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında” sloganı atıldı.

Erdal Eren'in mezarı başında konuşan Emek Gençliğinden Balaban Boran, 'Erdal Eren'in 12 Eylül faşist cuntası tarafından yükselen işçi ve gençlik hareketini bastırmak için katledildiğini' söyledi. Boran, "Bugün liselerde eğitim gittikçe parasallaştırılarak liseler egemen sınıfların ticaret merkezi haline getiriliyor. Verilen eğitim göz göre göre niteliksizleştiriliyor. Üniversitelilerin demokratik haklarına yönelik saldırılar bitmek bilmiyor. Ve üniversiteler bilimselliğin dışına savruluyor. Ancak şu da bir gerçek ki; Erdal Eren'den bugüne biz de mücadele etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Erdal Eren anılıyorErdal Eren anılıyor

Anmada konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da “O gün Erdalları idam eden zihniyet bugün aynı şekilde gençliği geleceksizleştimeye mahkum etmek istiyor. Gençlik kitleleri, işçi sınıfı üzerine aynı baskı politikalarını devam ettirmek istiyor. Bugün tekellerin AKP iktidarı, 12 Eylül'den devraldığı yarım kalan görevlerini emperyaslitlerle işbirliği içerisinde tamamlamaya çalışıyorlar” dedi.

Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Hüseyin Esentürk ise, 12 Eylül'ün AKP eliyle devam ettiğini söyledi. Erdal Eren'in yaşam için çok kısa ancak devrim için çok uzun bir soluk olduğunu dile getiren Esentürk, “Darbecilerle hesaplaşamamış bir toplum olan bizlere Erdal Eren sesleniyor, 'mücadeleyi asla bırakmayın' diye sesleniyor. Biz de diyoruz ki ey darbeciler, hırsızlar, katiller, devrimcilerin kapatmadığı hiçbir hesap kapanmış sayılmaz. Siz halkın vicdanında asla aklanmayacaksınız. İçinde yaşadığımız bu kriz dönemi yeni bir baharın müjdecisidir” diye konuştu. (Kaynak: Evrensel)

Etiketler Genç idam erdal eren