Erdal Eren idam edilişinin yıl dönümünde İzmir’de anıldı

İzmir'de, Lisesi Genç Umut tarafından 12 Eylül darbesi döneminde idam edilen edilen Erdal Eren için anma düzenlendi. Basın açıklamasında, "17 yaşındaki Ankara Yapı Meslek Lisesi’nde okuyan sıra arkadaşımız Erdal Eren, cezaevinde gördüğü akıl almaz işkenceler sonucunda yılmayarak bizim yolumuzda direnmenin sembolü olmuştu" denildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Liseli Genç Umut, idam edilişinin 38'inci yıl dönümünde Erdal Eren için anma düzenledi. Karşıyaka Çarşı İş Bankası önünde toplanan gençler “Erdal Eren Mücadelemizde Yaşıyor” yazılı pankart açtılar. Basın açıklamasını grup adına Elif Yerlikaya okudu.

Erdal Eren’in idam edilmesinin sadece Türkiye tarihine değil, tüm dünya tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Yerlikaya, “Kenan Evren’in ‘Uzun süredir infaz olmuyor’ sözleri, Erdal Eren’in suçsuz olduğunun ve Kenan Evren’in iktidarını kanla beslediğinin kanıtıydı" dedi.

'ERDAL EREN DİRENMENİN SEMBOLÜ OLDU'

Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi olan Sinan Suner’in, 30 Ocak 1980’de MHP’li bir bakanın koruması tarafından vurularak öldürüldüğünü hatırlatan Yerlikaya, "Suner’in ölümünü protesto etmek isteyen bir grubun düzenlediği gösteride silahlı çatışma çıkmış, 24 kişi gözaltına alınmış ve er Zekeriya Önge, kimliği belirsiz bir kişi tarafından vurularak öldürülmüştü. Er Zekeriya Önge’nin vurulmasını hiçbir delil olmadan yoldaşımız Erdal Eren’e yıkmışlardı" dedi.

"Sadece Türkiye tarihine değil tüm dünya tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül cuntası, 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını göstermelik bir mahkemeyle büyüterek idam sehpasına yolladı" diyen Yerlikaya, şunları söyledi:

"Darbe ile içeriye alınan devrimci yoldaşlarımızın gördüğü işkenceler arasında, 17 yaşındaki Ankara Yapı Meslek Lisesi’nde okuyan sıra arkadaşımız Erdal Eren, cezaevinde gördüğü akıl almaz işkenceler sonucunda yılmayarak bizim yolumuzda direnmenin sembolü olmuştu."

'GENÇLİK FAŞİZME, EMPERYALİZME BOYUN EĞMEDİ'

1980'lerden bu güne kadar gençliği baskı altına alınamadığını belirten Elif Yerlikaya, "İktidarların uyguladığı gerici politikalar, gençliği bastırma ve elde etme çabaları beri amacına ulaşamamıştır. Gençlik her zaman bir çıkış yolu bulmuş ve faşizme, emperyalizme boyun eğmemiştir. 16 yıldır AKP’nin uyguladığı politikalar bize tek bir şey hatırlatıyor, gençlik 80’lerde faşizme boyun eğmediği gibi AKP’ye de boyun eğmeyecek. Erdallardan Berkinlere, katledilen tüm sıra arkadaşlarımızın hesabı sorulacak ve mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. (DUVAR)