Demirtaş: Az kalsın dışarıyı boyluyorduk!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demirtaş, AİHM'in tahliye edilmesi yönünde verdiği karar hakkında açıklama yaptı. Demirtaş, "Allah muhafaza, az kalsın dışarıyı boyluyorduk. Sonra Saray’ın adaleti, adalet sarayından bize hızlı bir şekilde devre mülk bir tapu ayarladı, 4 yıl 8 aylığına da olsa yerimizi garantiledik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklu olarak cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), kendisinin tahliye edilmesi yönünde karar verdiğini hatırlatan Demirtaş, "Biz milletvekili olmamıza rağmen içeri girene kadar canımız çıktı. Geçen gün AİHM’den 'derhal orayı tahliye edin' diye tebligat aldık, neyse ki Hükümet araya girip tahliyeye engel oldu. Allah muhafaza, az kalsın dışarıyı boyluyorduk" ifadelerini kullandı.

AİHM'in kararı sonrasında bir konuşması gerekçesiyle hakkında 4 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini belirten Demirtaş, "Sonra Saray’ın adaleti, adalet sarayından bize hızlı bir şekilde devre mülk bir tapu ayarladı, 4 yıl 8 aylığına da olsa yerimizi garantiledik. Bu devirde gemisini kurtaran kaptan kardeşim. Hiçbir şey yapmıyorsunuz, sonra da 'Vay efendim bizi niye içeri atmıyorlar?'" dedi.

Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)