Destici: Sarı yeleklilerin saflarında PKK unsurları var

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Fransa'daki sarı yelekliler eylemlerinde PKK üyelerinin de yer aldığını öne sürdü. Destici, "Fransa PKK'nın uzantılarının destekçisi oldu. Dedik ki 'Bunu yapmayın, terör ve terör uzantıları ve bunları kullananlar gün gelir size karşı da kullanırlar.' İşte o gün geldi" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen Destici, Fransa'daki "Sarı Yelekliler" eylemlerine değindi.

Gösterilerin arkasında ABD'li iş insanı George Soros'un da olduğunu öne süren Destici, "Fransa'da bir takım gösteriler var. Bu gösterilerin arkasında emperyalist küresel güçlerin farklı uzantılarının, Soros'un çocuklarının olduğunu biliyoruz. Tıpkı Türkiye'de, Gezi'de olduğu gibi" dedi.

Eylemcilerin arasında PKK üyelerinin bulunduğunu iddia eden Destici, şunları söyledi:

"Ama Fransa'ya hatırlamak istediğimiz başka bir husus var. Fransa'nın geçmiş hükümetleri bugüne kadar hem Ermeni ASALA'sın hem PKK'nın Avrupa'daki uzantılarının destekçileri oldular. Hep uyardık, dedik ki 'Bunu yapmayın, terör ve terör uzantıları ve bunları kullananlar gün gelir size karşı da kullanırlar.' İşte o gün geldi. Fransa'daki eylemleri yapan sarı yeleklilerin en ön saflarında PKK, PYD, YPG unsurları da görüyoruz. Fransa için bu çok büyük bir derstir. Sadece Fransa için değil bütün Avrupa devletleri bunu görmeli ve toprakları içerisindeki PKK, PYD, YPG terör unsurlarına asla bundan sonra müsaade etmemeli ve hepsini sınır dışı ederek Türkiye'ye teslim etmelidirler." (HABER MERKEZİ)