HDP heyeti PES kongresine katıldı

Avrupa Sosyalist Partisi'nin (PES) Lizbon'da düzenlenen kongresine katılan HDP heyeti Leyla Güven'in açlık grevi ve Selahattin Demirtaş'ın durumu hakkında bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, Van Milletvekili Bedia Özgökçe ve Brüksel temsilcisi Eyyüp Doru'dan oluşan heyet Avrupa Sosyalist Partisi'nin (PES) Lizbon'da yapılan kongresine katıldı.

Heyet Portekiz'de düzenlenen kongre kapsamında görüşmeler gerçekleştirdi. Özgökçe Öcalan'a uygulanan tecrit, Hakkari milletvekili Leyla Güven'in 1’inci ayını dün geride bırakan açlık grevi ve Selahattin Demirtaş'ın durumunu kongrede delegelere yaptığı konuşmada gündeme getirdi.

ÖZSOY: CEZALAR SİYASİ

Portekiz Başbakanı Antonio Costas'ın ev sahipliğinde Avrupa sosyalist ve sosyal demokrat parti ve hükümet liderlerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan HDP Eş Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy da Türkiye'deki siyasi gelişmelere değindi. AİHM kararına rağmen serbest bırakılmayan ve hakkında hüküm verilen Demirtaş başta olmak üzere seçilmiş siyasetçilerin cezaevlerinde tutulduğunu belirten Özsoy, cezaların 'siyasi baskılar sonucu verildiğini' söyledi.

PES kongresine Avrupalı sosyal demokrat partilerin başkanları, başbakanlar ve Avrupa Birliğinin bakanları katılıyor. Kongre bugün Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Portekiz Başbakanı António Costa'nın yapacağı konuşmalarla sona erecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP heyet pes