Sedat Peker'in cemevi ziyaretine tepki

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Beşiktaş Cemevi'ne gidip cemevi dedesi ile fotoğraf çektirmesi Alevilerin tepkisine yol açtı. PSAKD Genel Merkez Genel Sekreter Onur Şahin " Sedat Peker kimdir? Barış isteyen akademisyenleri oluk oluk kanlarını akıtmakla tehdit eden bir mafya bozuntusudur. Her fırsatta ilerici demokrat kesimleri hedef alan bir tetikçidir" sözleriyle tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir cenaze dolayısıyla verilen lokma için İstanbul’da Beşiktaş Cemevi'ne gitmesi, Cemevi dedesi ve yöneticisi ile fotoğraf çektirmesi Alevilerin tepkisini çekti. 3 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen bu ziyareti, fotoğrafları ile birlikte sosyal medya hesabından “Hayatımda gerçekleştirdiğim ilk cemevi ziyaretim” notu ile paylaşan Peker, yine ziyareti cemevi dedesi Okan Doğaner’in daveti üzerine gerçekleştirdiğini belirtti.

PİRHA'ya konuşan Beşiktaş Cemevi dedesi Okan Doğaner ise, Alevi bir yurttaşın cenazesi camiden kaldırıldıktan sonra ailenin Beşiktaş Cemevi'nde lokma verdiğini, ölen kişinin çocuklarının arkadaşı olan Sedat Peker’in de lokmaya katılmak üzere cemevine geldiğini söyledi.

Cemevine gelen Sedat Peker'e cemevi bölümlerini gezdirme teklifinde bulunduklarını belirten Doğaner, Sedat Peker'in soysal medyada yazdığı gibi Peker'i cemevine davet etmediklerini, Peker'in kendisinin cemevine geldiğini söyledi. Doğaner, Sedat Peker ile birlikte çekildikleri fotoğrafa ilişkin de "Hz. Ali hakkında konuştuk. Herkes fotoğraf çektiriyordu. Biz de çektirdik" dedi.

Ziyarete dönük tepkilerden bazıları ise şöyle:

PSAKD Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe: Yeter. Hak aşkına yeter. Kanıma dokunuyor. Alevi kurumlarında ihanete göz yumulamaz. Soylusu, arsızı, uğursuzu, pirsizi giremez cemevlerine. Girmemelidir. Eli kanlı katillere övgüler dizilemez, onlarla kol kola girilemez. Aleviler bütün bu olan biten karşısında sus pus olamaz, olmamalıdır.

PSAKD Genel Merkez Genel Sekreter Onur Şahin: Sedat Peker kimdir? Barış isteyen akademisyenleri oluk oluk kanlarını akıtmakla tehdit eden bir mafya bozuntusudur. Her fırsatta ilerici demokrat kesimleri hedef alan bir tetikçidir. Şimdi böyle mafya bozuntusunu Beşiktaş Cemevi’nde ağırlamışlar. Ağırlayan Dede sıfatı taşıyor. Siz hiç yol uğruna canlarını veren, ama asla zalimlere biat etmeyen atalarınızdan da mı utanmadınız mı? Zavallısınız. Utanmazsınız. Yazıklar olsun size ve sizin gibilere…Yüz karasısınız.