'Katırcıoğlu, Duma ile Sovyetleri karıştırmış'

HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun 'Adalet ve Kalkınma Partisi bir tür Sovyetler Birliği' benzetmesi sosyal medyada tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun, AK Parti’yi Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ne benzeterek, "Sizler Bolşevik’siniz, bizler de Menşevik gibi hissediyorum burada ve Bolşevikler de Duma’da çoğunluktaydı. Onların istediği oldu, onların isteği üzerinden sistem belirlendi ve sistem özü itibarıyla devletçiydi” açıklamaları sosyal medyada gündem yarattı.  Sosyal medya kullanıcıları Katırcıoğlu'nun sözlerinin tarihsel olarak yanlış olduğunu belirtti.

HDP Milletvekili Katırcıoğlu: Sizler Bolşevik, bizler Menşevik gibi hissediyorumHDP Milletvekili Katırcıoğlu: Sizler Bolşevik, bizler Menşevik gibi hissediyorum

Bir Twitter kullanıcısı, "3. Duma'da (1907-12) 4 Bolşevik+5 Bolşevik sempatizanına karşılık 10 Menşevik, 4. Duma'da (1912-1917) ise 6 Bolşevik'e karşılık 7 Menşevik vardı. Sonrasında Duma yok. Bolşevik-Menşevik adlandırmaları 1903'teki RSDİP 2. Kongresinden. Sizin 'azınlık' Menşevikler Temmuz 1917'de SD'ler ve Kadetlerle geçici hükümet iken Bolşeviklerin Alman ajanı olduğu yalanını atıp Bolşevik liderleri tutukluyordu" mesajını paylaştı.

Sosyal medyada gelen tepkilerden bazıları şöyle: