Ergenekon savcısına 9 yıl 4 ay hapis cezası

Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy davalarının savcılarından Ercan Şafak'a, "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. Şafak, 3 suçlamadan beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" davalarının savcılarından Ercan Şafak'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Şafak'a "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Şafak, "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamalarından ise beraat etti.

İstanbul 32'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ercan Şafak katıldı. Şafak savunmasında, şifreli haberleşme ByLock kullanmadığının tespit edildiğini ve YARSAV'dan başka dernek üyeliğinin bulunmadığını söyledi.

Şafak, "Kaçmayıp kendimin teslim olduğumun tespiti mevcuttur. 14 senedir aynı telefonu kullanıyorum. Sosyal medya hesabım yoktur ve herhangi suç içerikli paylaşımım olmamıştır. Görevden alınmamış olsaydım menfur olay 15 Temmuz ile ilgili de görevimi yerine getirecektim, soruşturma yapacaktım. Hiçbir yapının içinde bulunmadım" dedi. Şafak, beraatini ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Ercan Şafak'a "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Heyet, Şafak'ın "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraat etmesine karar verdi.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYORDU

15 Temmuz darbe girişiminin ardından "FETÖ ile iltisaklı olduğu" gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" davalarının savcılarından Ercan Şafak iddianame hazırlandı.

İddianamede Şafak hakkında "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu. (İSTANBUL/DHA)