Çukurova Belediyesi'nde saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti

Çukurova Belediyesi'ne giren bir kişi çevreye rastgele ateş açtı. Saldırıda, Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve zabıta komiseri Habil Akbaz yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'nın Çukurova Belediyesi binasına giren ve eski zabıta amiri olduğu belirtilen bir kişi, Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve zabıta komiseri Habil Akmaz'ı öldürdü. Saldırıda 1 kişi de yaralandı.

Eski zabıta amiri olan ve rütbesi alındıktan sonra zabıta memuru olarak görev yapmaya devam eden Ahmet Altuğ, saat 16.00 sıralarında, Çukurova Belediye binasına gitti. Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve 2 zabıta ile tartışan Altuğ, 3 kişiye ateş açtı.

45 günde 5 belediye saldırısı!45 günde 5 belediye saldırısı!

Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu, Zabıta komiseri Habil Aykan ve zabıta amiri Kenan Özdemir yaralanırken Altuğ ise elindeki tabancayla bahçeye çıkarak, bir bankın üzerine oturdu. Altuğ daha sonra da tabancayı çenesinin altına dayadı.

Bu sırada belediye binasına çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan 3 kişi, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırıldı.

Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve zabıta komiseri Habil Aykan hayatını kaybetti. Durumu ağır olan zabıta amiri Kenan Özdemir'in tedavisi sürüyor.

Bankta silahla oturan Ahmet Altuğ, yaklaşık yarım saat süren ikna çabaları sonucunda teslim oldu. Gözaltına alınan Altuğ, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (ADANA/DHA)