CHP’li Tanal kürsüde limon sıktı!

TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, elindeki limonu kürsüdeki su bardağına sıkarak faturalara yapılan zamları protesto etti. Tanal "vatandaşların limon gibi sıkıldığını" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Genel Kurul’da aldı. Faturalara yapılan zamları protesto etmek için kürsüye limonla çıkan Tanal, “Abonelik sözleşmesinden doğan alacaklardan ziyade bunların içeriklerini gelin düşürün. Bunun içeriğini düşürmediğiniz için halkı limon gibi sıktınız” dedi.

3 GÜN ÖNCE SAYACI SÖKÜLMÜŞTÜ

3 gün önce doğalgaz sayacı, evde olmadığı bir gün sökülen ve mağduriyet yaşayan Tanal, 427 TL sayaç parası ödeyerek doğalgazını açtırmıştı. Tanal yeni güvence bedeline tepki göstererek şöyle devam etti; "Bakın, şu anda Ankara'da Başkent Gaz'ın bir uygulaması var. Geçmişte kartlı sayaca geçmek için 300 dolar para alınıyordu. Bu 300 doları aldı ve dedi ki; 'Ben bunu güvence bedeli olarak alıyorum.' Ve vatandaş da kuzu kuzu parasını verdi. Şimdi Başkent Gaz 'Her sayaç başına 427 lira para güvence bedeli alıyorum' diyor. Peki, benim bu 300 dolarım ne oldu?"

KÜRSÜDEN CEP TELEFONU NUMARASINI VERDİ

Tanal, kürsüden cep telefonunu vererek vatandaşa sayaç bedelini yatırmayın çağrısında bulundu ve vatandaşı Tüketici Hakem Heyetine başvuruya çağırdı. Tanal, sözlerini şöyle tamamladı; “Tüm Ankaralılara, doğal gaz kullanan tüm illere sesleniyorum, hepsine sesleniyorum! Bu paralar için bulunduğunuz yerdeki tüketici hakem heyetlerine başvurunuz. Bu paralarla ilgili emsal mahkeme kararları vardır. Kararlara eğer ulaşmak istiyorsanız 0532 314 91 49 benim cep numaramdır, arayabilirsiniz. Bu parayı yatırmayınız. Yatıran arkadaşlarımız varsa, tüketici hakem heyetlerine başvurmak ücretsizdir, herhangi bir harca tabi değildir. İktidara sesleniyoruz: Vatandaşları tüketici hakem heyetleriyle, mahkemelerle uğraştırmayın, vatandaşı limon gibi sıkmayın!”