Demirtaş ve Aysever'in 'siyaset' tartışması

Enver Aysever, Özgür Demirtaş'ın açıklamalarına dair Twitter hesabı üzerinden "Bu cahil iktisatçı gençlere nasihat veriyor ve diyor ki; 'Siyaseti ideolojileri bırakın'. İşte bu neoliberal söylem insanlığın en büyük belasıdır" şeklinde tepki gösterdi. Demirtaş ise "Enver Aysever kim?" paylaşımını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Enver Aysever Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın son zamanlarda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Enver Aysever kişisel Twitter hesabından, "Sosyal medyada çok paylaşılan bir iktisat profesörü gördüm. Bayağı cahil hatta ahmakça sözleri var. Peşinden giden kalabalığa bakınca işimizin ne denli güç olduğu ortaya çıkıyor" paylaşımını yaptı. Aysever, daha sonra "Bu cahil iktisatçı gençlere nasihat veriyor ve diyor ki; 'Siyaseti ideolojileri bırakın, kendinizi geliştirin'. İşte bu neoliberal söylem insanlığın en büyük belasıdır. Siyaset olmadan, salt kendini düşünerek nasıl iyi insan olacaksın, sağlıklı toplum yaratacaksın? Bildiğin ahmak" ifadelerini de ekledi.

Aysever'in paylaşımlarına Özgür Demirtaş ise "Enver Aysever kim? Bu kişi sanırım Ahmak diyecek başka birini bulamamış" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.