Kuzey Marmara Otoyolu’nda daha önce 5 kişi öldü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında bugüne kadar 5 kişinin öldüğünü açıkladıktan bir gün sonra 3 işçi daha hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu yapımında kaç kişinin hayatını kaybettiği sorusuna “meydana gelen iş kazalarında toplam 5 kişi vefat etmiştir” yanıtını verdi. Bakan Turhan’ın verdiği bu yanıttan bir gün sonra söz konusu projede çalışan 3 işçi daha beton blok altında kalarak hayatını kaybetti.

Bakan Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu yapımıyla ilgili HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun soru önergesine 27 Kasım’da yanıt verdi. Bakan Turhan’ın verdiği yanıta göre otoyol yapımından dolayı etkilenen ağaç sayısının 5 katı oranında ağaç dikilecek. Projenin güzergahında yaşam alanı etkilenen herhangi bir kuş türü de bulunmadı.

Bakan Turhan’a söz konusu proje kapsamında bugüne kadar kaç iş kazası yaşandığı da soruldu. Bakan Turhan, “Kuzey Marmara Otoyolunun Kurtköy-Akyazı kesiminde yaklaşık 11 bin kişi istihdam edilmekte olup, meydana gelen iş kazalarında toplam 5 kişi vefat etmiştir. Müteveffaların varislerine maddi ve manevi tazminatları da dahil olmak üzere tüm hak ve alacakları tazmin edilmiştir” yanıtını verdi.

Bakan Turhan’ın verdiği bu yanıttan 1 gün sonra, 28 Kasım’da Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadük çalışması sırasında yeni bir iş kazası yaşandı. Viyadüğe yerleştirilmek istenen beton blok, üzerinde işçilerin bulunduğu sırada düştü. Blokların altında 4 işçi kaldı. Bir işçi yaralı kurtulurken 3 işçi hayatını kaybetti. (DUVAR)