Kocaoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Körfez kokmuyor kardeşim

Aziz Kocaoğlu, 'İzmir Körfezi kokuyor' açıklamasına yanıt verdi: Kokmuyor kardeşim!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İzmir Körfezi kokuyor' açıklamasına, "Bu algı yönetimidir. 'İzmir kokuyor' diye propaganda yap, 31 Mart akşamı cevabı gör" sözleri ile karşılık verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 7'nci birleşiminde ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2019 Mali Yılı Performans Programı ve 2019 mali yılı gelir-gider bütçesi görüşüldü. CHP'li meclis üyesi Hatice Tatlı da, oturumda söz alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki grup toplantısında İzmir Körfezi'nin koktuğuna yönelik sözleri ile İZBAN çıkışını ve İzmir'e suyu AK Parti'nin getirdiği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Erdoğan İzmir'e suyu kendilerinin getirdiğini, İZBAN'ı kendilerinin yaptığını söyledi. Sanırım yanlış bilgiler aktarılıyor ya da İZBAN'a yüzde 50 ortak olduğunun farkında değil" dedi. Tatlı'nın ardından AK Parti'li Kökoğuz, "Cumhurbaşkanı burada yok. Bize söz hakkı doğuyor. Su problemi derken Gördes Barajı'ndan bahsediyor. İzmir'in 50 yıllık su sorunu çözülmüştür" diye konuştu.

'İZMİR KOKUYOR' POLEMİĞİ 

Başkan Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda ‘İzmir Körfez'i kokuyor' sözlerini de hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu üçüncü söylemesi. Bizim devlete, devlet başkanına saygımız vardır. Devlet varsa millet var diyen, inanan insanlarız. Fakat şunların bilinmesi gerekiyor; İZBAN'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çekerler hariç harcadığı para 450 milyon dolardır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 136 kilometrelik Selçuk-Aliağa arasındaki hatta kaç para yatırım yaptığını açıklasın. Onlar AK Parti'nin iktidar olduğu 2002 yılından bu tarafa, ben de başkan olduğum 2004 yılından bu yana yaptığım harcamayı çıkartayım. Kimin ne kadar para harcadığını kamuoyuna açıklarız. Şeffaflık işte budur. Kent kokuyor demesi. Kim niye o bilgiyi verir? Kentin neresi kokar? Partili cumhurbaşkanı olabilir ama benim de cumhurbaşkanım, devlet başkanımdır. İzmir kokmuyor. Herkes kendine baksın, kimin koktuğunu biliyor. Kurbağalı Dere 1963 senesinde liseyi okumaya gittiğimde kokuyordu, hala kokuyor. İzmir de kokuyordu. Büyük Kanal yapıldı, emeği geçen herkesten Allah razı olsun, şimdi kokmuyor. Körfez kokmuyor kardeşim. Biyolojik çürümeden dolayı koku her zaman çıkar. Bu algı yönetimidir. İzmir kokmuyor. ‘İzmir kokuyor' diye propaganda yap, 31 Mart akşamı cevabı gör" dedi.