İki yıldır maaş alamayan TOKİ işçileri Meclis gündeminde

Mamak'ta TOKİ inşaatında çalışan işçiler 2 yıldır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 7 gündür eylemde. CHP'li Gamze Taşcıer işçileri ziyaret ederek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Mamak’taki bin 312 konutluk projesinde çalışan 15 işçi yaklaşık 2 yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle inşaatın önünde sürdürdükleri eylemde 7 günü geride bıraktı.

İşçilerin eylem yaptıkları şantiyenin önündeki çadırı ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer konuyu Meclis'e taşıdı. Taşcıer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

TOKİ’nin inşaatında çalışan işçiler eylemdeTOKİ’nin inşaatında çalışan işçiler eylemde

'KİRİZN FATURASI İŞÇİYE ÖDETİLEMEZ'

Ücretleri ödenmediği gerekçesiyle eylem yapan işçileri, gece gündüz kaldıkları çadırda ziyaret eden Taşcıer ziyaret sırasında, "Ankara’nın ayazında inşaatın önünde hak nöbeti tutuyorsunuz. Emeklerinizin karşılığını alana kadar sizin yanınızdayız. Ayrıca Bakanlıktan bizzat randevu talep edip gerekli görüşmeleri de yapacağım. Memleket ekonomik krizde evet ama bunun vebalini sizlerin omuzuna bindirmeleri doğru değil. Krizin faturası işçiye, yoksula ödetilemez. İktidar emekçiyi sömürmeyi fıtrat haline getirmiş durumda. Kendilerine zam yapmayı ihmal etmeyip, ultra lüks uçaklar alıp, saraylarda yaşayanlara, sizleri sindirmeye ve sömürmeye çalışanlara karşı bizler sizlerin yanınızdayız elbette” ifadelerini kullandı.

'ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?'

Konuyu Meclis'e taşıyan Taşcıer, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde "TOKİ Gülseren Mahallesi’nde çalışan 200’ün üzerinde işçinin 1 milyon liradan fazla alacağı olduğu iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Taşcıer'in konuyla ilgili soruları şu şekilde sıralandı:

  • Gülseren mahallesindeki TOKİ’de çalışan işçilerin sigortaları düzenli olarak yatırılmış mıdır?
  • Kendilerine verilen çek ve senetlerin karşılıksız çıktığını ifade eden alt işverenin bu iddiası doğru mudur? Doğru ise paralarını alamayan alt işverene ve dolayısıyla işçilere yapılması gereken ödeme ne zaman yapılacaktır?

    • Söz konusu inşaatta iş güvenliği ile ilgili herhangi bir zafiyet bulunmakta mıdır? İnşaatta gerekli denetimler düzenli olarak yapılmakta mıdır? Yapıldıysa bulgular ve sonuçları nelerdir? (DUVAR)

Etiketler meclis TOKİ gündem