Kaşıkçı cinayeti: Yalova'daki villada arama

Jandarma ve polis ekipleri, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Yalova'da iki villada arama yaptı. Çalışmalar, Arap iş insanına ait olduğu belirtilen villanın bahçesindeki su kuyusu ve havuz etrafında yoğunlaştırıldı. Arama çalışması 10 saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedini arama çalışmaları sürüyor. İstanbul'dan giden özel ekip, Yalova'da Suudi bir iş insanına ait villa ile hemen yanındaki bir başka villada arama yaptı.

Samanlı köyündeki villaya sabah saatlerinde gelen jandarma ve polis ekipleri, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili araştırma yapmaya başladı. Villada arama yapan ekiplerin, drone ve eğitimli köpekler de kullandığı görüldü.

Yalova Valisi Muammer Erol, villadaki aramaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samanlı köyünde bir Arap iş adamına ait olduğu öğrenilen villada arama yapılmaktadır. Aramanın mahiyeti ve sonuçları hakkında gereken açıklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır" dedi.

'SUUDİ ARABİSTAN VATANDAŞIYLA İLETİŞİM KURDU'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, Yalova'da yapılan aramayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kaşıkçının öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden birinin olaydan bir gün önce Yalova'da ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşıyla iletişim kurduğu tespit edildi. Bu görüşme, Kaşıkçı'nın cesedinin ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

ÇALIŞMALAR İKİ NOKTADA YOĞUNLAŞTI

Çalışmalar, bahçedeki su kuyusu ve havuz çevresinde yoğunlaştırıldı. Ekiplerin, Arap iş insanına ait olduğu ve yaklaşık 1 aydır kimsenin uğramadığı belirtilen villanın yanındaki başka villada da arama çalışması yaptığı öğrenildi. Çalışmalar için villanın bahçesine itfaiye aracı da getirildi.

Ekipler, her iki villada da olası özel bölümleri araştırdı. Villa bahçesindeki 3 kuyudaki suyun tahliyesinin ardından kuyularda inceleme yapıldı.

10 saat süren arama çalışmalar saat 18.00 sıralarında tamamlandı. Arama çalışmalarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de girdiği Başkonsolosluk'tan bir daha çıkamamıştı. Suudi Arabistan yönetimi Kaşıkçı'nın bir boğuşma sırasında öldüğünü duyurmuş ama cesedin yerine ilişkin bir bilgi vermemişti. (YALOVA/DHA)

Etiketler arama villa Kaşıkçı