İttifak yok, dirsek teması var!

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşmesi sonra erdi. İkili görüşmede ittifak konusu ele aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mart 2019 seçimleri için ittifak görüşmeleri hız kazandı. Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti ve CHP arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından iki liderden açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu’nu, SAADET Genel Merkezine gelişinde Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın karşıladı. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan, Karamollaoğlu, 'Anadolu'da dirsek temasında bulunabileceklerini' söyledi.

Karamaollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Ben de sayın Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Elbette ki seçime gidiyoruz. Seçime gittiğimiz atmosferi enine boyuna değerlendirmek önemli bir hadise. Ümidimiz bir gerginlik olmasın her siyasi parti farklı görüşlere sahiptir. Ama bu farklılık bizim için bir zenginlik olmalı. Kamplaşma vesilesi olmamalı kanaatindeyiz. Bu seçimde biz genel bir ittifakın sözkonusu olmadığını, mümkün olduğu kadar her seçim bölgesinde seçime gireceğimizi; ama geçmişte söylediğimiz gibi Anadolu’nun belirli yerlerinde dirsek temasında olabileceğimizi beyan etmiştik. Bu sözlerimizde kararlıyız. İnşallah seçimler hayırlı olur."