HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz gözaltına alındı

İzmir'de savcılık 28 HDP üyesi hakkında gözaltı kararı verdi. Sabah saatlerinde aralarında HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz ve HDP PM Üyesi Gülay Bilici'nin de olduğu 20 kişi gözaltına alındı. Ankara ve Bursa'da da çok sayıda HDP üyesi gözaltında....

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz ile HDP PM Üyesi Gülay Bilici'nin de aralarında olduğu 20 HDP'li bu sabah gözaltın alındı. Soruşturma kapsamında 28 kişi hakkında gözaltı kararı var... Güleryüz, bu sabah 05.00 sularında İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda gözaltına alındı.

İzmir ve Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, HDP Menemen İlçe Başkanlığı seçimlerinde eski il Başkanı Güleryüz ile eski ilçe Başkanı M.A.'nın konuşmalarında Öcalan'ı övdükleri öne sürüldü.

HDP üyeleri ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

HDP İzmir İl Örgütü, gözaltıları sosyal medya hesabından, "Yoldaşlarımıza yönelik baskılar partimizi zedelemek içindir, fakat yılmamızın hiç yolu yoktur. Kongre sürecimiz öncesi iki önceki dönem il eş başkanımızı da gözaltına almak ne kongre sürecimiz ne de mücadelemizi baltalayamayacak!" şeklinde duyurdu.

(DUVAR)

KESK yöneticilerine ve HDP'lilere gözaltıKESK yöneticilerine ve HDP'lilere gözaltı