Yolcu uçağını Hollanda kralı uçurdu

Hollanda Kraliyet Hava Yolları'nda (KLM), hobi olarak pilotluk yapan ve zaman zaman tarifeli seferlerde görev alan Hollanda Kralı Willem-Alexander, bu özel uçuşlarından birini Amsterdam-İstanbul seferinde gerçekleştirdi. Yolculardan Alman asıllı oyuncu Wilma Elles memnuniyetini, "Beni İstanbul'a bir 'Kral' getirdi" sözleriyle dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda Kralı Willem-Alexander, 22 yıldır Hollandalı havayolu şirketi KLM'nin bazı tarifeli uçuşlarında ikinci pilot olarak kokpitte yer alarak, en büyük hobisini gerçekleştiriyor. Başta yolcular olmak üzere kamuoyundan gizlediği bu sırrını geçen sene açıklayan Kral Alexander'in bu uçuşlarından biri, dün Amsterdam-İstanbul seferinde yaşandı.

131 yolcusuyla Schiphol Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737-700 tipi uçağın ikinci pilotu 51 yaşındaki Hollanda Kralı'ydı. Kral'ın uçuşu her zaman olduğu gibi büyük gizlilik içindeydi ve uçaktaki görevli ekip dışında kimseye duyurulmamıştı. Ancak uçağın ön bölümünde bulunan bazı yolcular, dikkatleri sayesinde kabin ekibiyle selamlaşan Willem-Alexander'i hemen tanıdı. Birçok yolcu ise bundan habersiz uçarken, kokpitteki sürprizi ancak indiklerinde öğrenebildi.

Kral Alexander'in idaresinde uçak, 2 saat 50 dakikalık uçuşun ardından 16.45'de Atatürk Havalimanı'na teker koydu. Yolcular, sıra dışı bu uçuşun ardından terminale geçti. Kral dahil olmak üzere kabin ve kokpit ekibi ise aynı uçakla bu kez İstanbul-Amsterdam seferi için yolcu alımı nedeniyle uçaktan ayrılmadı.

'İLK BAŞTA TEREDDÜT ETTİK'

Kral Alexander'in idaresindeki uçuş, yolcular için büyük sürpriz oldu. Yolcular, uçuş boyunca yaşadıkları anları DHA'ya anlattılar. ABD'de yaşayan Türk iş insanı Can Ünsalan, unutamayacağı bir uçuş heyecanı yaşadığını söyledi. Ünsalan, "KLM Havayolları'na ait uçağımızı Kral Willem-Alexander'in uçurduğunu öğrendik. Uçakta kendisini afişe etmedi. İlk başta açıkçası biraz tereddüt ettim, 'sık sık uçmayan bir pilot uçağı doğru uçurabilecek mi?' diye. Ancak gerek kalkışta gerek uçuş boyunca gayet emniyetli bir şekilde bizi İstanbul'a getirdi" dedi.

Alman asıllı oyuncu Wilma Elles de uçağın yolcuları arasındaydı. ABD'deki Los Angeles Film Festivali'nden Amsterdam aktarmalı İstanbul'a gelen Elles, uçuştan duyduğu memnuniyeti "Beni İstanbul'a bir Kral getirdi" sözleriyle ifade etti.

(İSTANBUL-DHA)