Kılıçdaroğlu: Öğretmenlik diğer memurlardan ayrılmalıdır

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Öğretmenler Günü Buluşması'nda konuşutu. Öğretmenlerin maaşlarının yetersiz olduğunu dile getiren CHP lideri, öğretmenlerin meslek tanımına ilişkin yeni yasa teklifi hazırladıklarını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde Öğretmenler Günü buluşmasına katıldı. Öğretmenler Günü'nü kutlayan Kılıçdaroğlu, "Bütün anne ve babalar çocuklarının nitelikli bir eğitim almasını istiyor. Hiçbir anne ve baba çocuğunun eğitiminden memnun değil. İmkanları olanlar çocuklarını Lonra’ya yolluyorlar. Peki parası olmayanlar ne yapacak." açıklaması yaptı.

Öğretmenlerle ilgili yasa teklifi hazırladıklarını belirten Kılıçdaroğlu "Öğretmenlik meslek kanunun çıkarılıp diğer memurlardan ayrılmadır. Bunu yakında yasa teklifi olarak meclise sunacağız" dedi.

CHP liderinin konuşmasından satır başları;

MEB KEŞFEDEMEDİYSE VAY HALİMİZE: Öğretmen toplumun lideridir, çünkü toplumu eğitir öğretmen. Eğitimin temeli aslında meraktır. Çünkü insanın doğasında merak vardır. Çocuk doğduğu andan itibaren soru sormaya başlar. Soru sorma niteliğini artıran temel kurum eğitimdir. Çocuk ne kadar çok soru sorarsa, bir toplum o kadar büyür ve hızlı gelişir. Soru sormayı kapasite olarak arttırdığımız sürece bilimsel çalışmalar gelişir. Bunun yolu eğitimden ve öğretmenden geçmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı hala bunu keşfedemediyse vay halimize.

Kılıçdaroğlu'nu yasa teklifine ilişkin hazırlıklarını şöyle sıraladı;

-Hiç bir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almamalıdır. Onun geçim derdi olmayacak.

-Emekli olduklarında maaşları yüzde 50 oranında düşüyor. Bunun ortadan kaldırılması gerekiyor.

-Sözleşmeli bütün öğretmenler kadroya alınmalı.

-Binlerce öğretmen açığı var. Atama bekleyen öğretmelerin derhal bu açık alanlara atanmalıdır.

-Taşımalı eğitim uygulamasına son verilmelidir. Öğrenci neredeyse eğitim orada olmalıdır.

-20 Temmuz darbesi sonrasında görevden alınan yargılanıp aklanan bir çok öğretmen var. Bunların görevlerine geri döndürülmesi gerekiyor.