Çorlu'daki kazada kızlarını kaybeden anne: Kızım öğrencilerine kavuşamayacak!

Çorlu tren kazasında çocukları Gülce ve Özge'yi kaybeden Funda Dikmen adalet talep ediyor. Öğretmen olan Özge'nin bugün, Öğretmenler Günü'nde öğrencileriyle birlikte olamayacağını hatırlatan Dikmen sorumluların ortaya çıkarılıp yargılanmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Çorlu'daki tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişi arasında Gülce ve Özge Dikmen kardeşler de vardı. Marmara Üniversitesi'nden mezun olan 23 yaşındaki matematik öğretmeni Özge Dikmen bu Öğretmenler Günü'nde öğrencileriyle bir araya gelemeyecek.

Kaza sırasında iki kızı ve yeğeni Sena Köse'yle birlikte trende olan anne Funda Dikmen, 24 Kasım Öğretmenler Gününde kızının acısının daha da katlanacağını belirterek, " Kızımın hayatını elinden aldılar" dedi.

'KEŞKE ONLARI KOLTUĞA BAĞLASAYDIM'

Funda Dikmen, 8 Temmuz'da Çorlu'da meydana gelen kızlarını ve yeğenini kaybettiği kazadan yaralı olarak kurtuldu. Kazanın ardından psikolojik destek alan ve kızlarını hatırlattığı gerekçesiyle yıllardır yaşadıkları evlerini değiştiren Dikmen olay gününü şu sözlerle anlattı, "Kazanın olduğu gün küçük kızım Gülce trenle gideceğimiz için çok heyecanlanmıştı. Merak ediyorum diyordu. Genelde kendi özel aracımızla gidiyorduk ve tren hiç kullandığımız bir araç değildi. Biner binmez yavrum emniyet kemerini sordu. Çok kısa bir mesafeye de gitsek arabaya biner binmez emniyet kemerini taktırırdı. Orada da sordu ama kemer yoktu. Keşke onları koltuğa bağlasaydım."

Kazada hayatını kaybeden Gülce ve Özge Dikmen ile kuzenleri Sena Köse aynı vagondaydı.

'KIZLARIMLA SON YOLCULUĞUMMUŞ'

Kazadan iki gün sonra kızı Özge'nin atamasının yapılacağını söyleyen Funda Dikmen, Öğretmenler Günü'nde acısının daha da katlandığını söylüyor. "Özge'nin ataması olacaktı iki gün sonra. Atanıp gittiğinde bir arada çok zaman geçiremeyeceğimiz için o hafta Sena da bize geldi. Meğer kızlarımla son yolculuğummuş. Öğretmenler Günü ve acım daha da katlanacak. Kızım öğretmen olmak için çok çabaladı. Kardeşinin arkadaşlarına dersler veriyordu, öğretmeyi çok seven bir çocuktu. Öğretmenler Günü ve kızım öğrencilerine kavuşamayacak. Kızımın hayatını elinden aldılar. 25 kişinin de hayatı birilerinin ihmali yüzünden gitti."

'DAVAMIZIN PEŞİNDE KOŞMAKTAN ACIMIZI YAŞAYAMIYORUZ'

"Türkiye'de bir insanın hayatı bu kadar mı ucuz olur!" sözleriyle yaşananlara tepki gösteren Funda Dikmen, kazada sorumluluğu bulunan herkesin yargılanmasını talep ediyor. "Biz şu an davamızın peşinde koşmaktan acımızı yaşayamıyoruz" diyen Dikmen şöyle konuştu, "Dava açılsın ve  başkalarının başına bunlar gelmesin. O tren hâlâ oradan geçiyor. Sorumluların ortaya çıkmasını dava açılmasını ve bu  tür ihmaller yüzünden bu kazaların yaşanmamasını istiyoruz.Devlet bunun peşine düşeceğine biz aileler olarak kendimizi yıpratıyoruz. Kim suçlu, kimin ihmali var? Bunların ortaya çıkarılması gerekiyor. Biz üzüntümüzü yaşayamıyoruz. Hiçbir şekilde davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok artık."

'İNSANLAR BİZE EL ALTINDAN DESTEK OLUYOR'

Kazada hayatını kaybedenlerin sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştığını belirten Dikmen, sözlerini şöyle sonlandırdı, "İnsanlar bize el altından destek oluyor. Böyle bir şey var mı? Sesini kimse duyuramıyor. İnsanlar bu durumda konuşamıyorlar. İnsanlara tek mesajım bana bir şey olmadı deyip de kenara çekilmesinler. Yarın öbür gün onların başına da ufak bir ihmal yüzünden büyük felaket gelebilir. Canlarına bir şey olmaması için herkesin duyarlı olmasını istiyorum."