Suruç Katliamı davası ertelendi

Suruç'ta 2015'te yaşanan IŞİD saldırısı davasının yedinci duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı 12 Şubat 2019'a erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 3 yıl önce meydana gelen, 33 kişinin öldüğü, 104 kişinin yaralandığı IŞİD saldırısıyla ilgili davaya devam edildi. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi karar vererek, davayı 12 Şubat 2019'a erteledi.

Kobani’ye yardım götürmek için Suruç’a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptığı sırada IŞİD üyesi Şeyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmişti. Patlamada 33 kişi hayatını kaybetmiş, 104 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Katliamı davasından tutuklu olan Yakup Şahin ile Suriye'de bulunduğu belirtilen Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali hakkında 104'er kez müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava açılmıştı.

SANIĞIN MAHKEMEYE GETİRİLMESİ İSTENDİ

Davanın yedinci duruşması, Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, saldırıdan yaralı kurtulanlar ve hayatını kaybedenlerin yakınları ile HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü’nün de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Davanın tek tutuklu sanığı olan Yakup Şahin, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Mahkeme heyeti, davaya müdahil olan avukatların dosyaya ilişkin görüş ve önerilerini dinledi. Sanık Yakup Şahin, yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Müdahil avukatlar, saldırıya ilişkin daha detaylı inceleme yapılmasını talep etti. Saldırıda yakınlarını kaybedenler ile yaralananlar ise yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek, sanık Şahin'in mahkemeye getirilmesini istedi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek davayı 12 Şubat 2019'a erteledi. (ŞANLIURFA/DHA)