MHP'li yönetici Ayşe Hür'ü Türk düşmanı ilan etti

MHP'li Vahapoğlu, Ayşe Hür'ü Twitter'da Kürtçe "Seni seviyorum" paylaşımı nedeniyle Türk düşmanı ilan etti. Hür ise Vahpoğlu'na "İlk defa Kürtçe bir cümle (Türkçesi: Seni seviyorum) paylaştım, kimliğim merak edildi, Türklüğe düşman olduğuma kanaat getirildi. Bu mantıkla sizin kimliğiniz ve Kürtlüğe düşmanlığınızın nedeni?” dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu, Twitter’da Kürtçe “Seni seviyorum” yazan Ayşe Hür’e cevaben "Kimliğini ve Türklüğe düşmanlığının sebebini merak ediyordum...." diye yazdı.

Hür, dün akşam eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın "Kürtçe öğrenmeyi, sadece anadilini bilmeyen Kürtlere tavsiye etmiyorum. Birlikte yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. O halde hem birbirimizin diline saygı duyalım hem de öğrenelim. Bu bizi birlikte olmaktan etmez; aksine güzelleştirir, güçlendirir" mesajının alıntılayarak Twitter’daki Kürtçe mesaj paylaşma kampanyasına “Ez ji te hez dikim… (Seni seviyorum)” diyerek katıldı.

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas da Hür’e destek vererek “Şev baş hevala min Ayşe. (İyi akşamlar arkadaşım Ayşe)” diye yazdı. Hür, bu mesaja “Şevbaş rûmetgiran hevale min Nesrin! (İyi akşamlar saygıdeğer arkadaşım Nesrin” karşılığını verdi. Bunun üzerine MHP'li Vahapoğlu, paylaşımlara tepki göstererek Hür'ü Türklüğe düşmanlıkla itham etti

Yazar Hür de Vahapoğlu’na tepki gösterdi: “Bu ortamda defalarca İngilizce paylaşımlar yaptım, kimseden böyle bir eleştiri almadım. İlk defa Kürtçe bir cümle (Türkçesi: Seni seviyorum) paylaştım, kimliğim merak edildi, Türklüğe düşman olduğuma kanaat getirildi. Bu mantıkla sizin kimliğiniz ve Kürtlüğe düşmanlığınızın nedeni?” dedi.