İzmir Barosu'dan Demirtaş açıklaması

Demirtaş eleştirisi: İzmir Barosu yetkilileri hukuk devletinin gereklerini yerine getirmeleri için göreve çağırmaktadır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili kararı hakkında iktidar kanadından gelen "bizi bağlamaz" açıklamalarına İzmir Barosu'ndan eleştiri geldi.

Barodan yapılan açıklamada kararın uygulanması için bir çağrıda bulunularak, "İzmir Barosu, ülkemizin evrensel insan haklarına saygı, uluslararası yükümlülüklere riayet ve bir parçası olduğumuz Avrupa Konseyi sistemine uyum yönündeki sorumluluklarını yerine getirmesini beklemekte ve devlette devamlılığın esas olduğunu hatırlatarak yetkilileri hukuk devletinin gereklerini yerine getirmeleri için göreve çağırmaktadır" dendi. Açıklamada ayrıca, "Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 46. maddesi, sözleşmeci yanların taraf oldukları davalarda Mahkeme’nin verdiği kesinleşmiş kararlara uymayı taahhüt ettiklerini açıkça ifade ettiği" hatırlatıldı. (HABER MERKEZİ)