Hasan Cemal: New York'tayım, İstanbul'a dönüyorum

Hasan Cemal, Sabah gazetesinin 'hakkında yakalama kararı çıkarıldı' haberinin ardından açıklama yaptı. Cemal "Hakkımda yakalama emri yok, nitekim avukatım Fikret İlkiz de gerekli açıklamayı yaptı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabah gazetesinin hakkında yakalama kararı çıkarıldığını iddia ettiği T24 yazarı Hasan Cemal, 'özel bir ziyaret için New York’ta olduğunu, yarın sabah saatlerinde İstanbul’da olacağını' açıkladı.

Sabah gazetesinde bugün tutuklu iş insanı Osman Kavala hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili çıkan haberde T24 yazarı Hasan Cemal hakkında yakalama kararı olduğu iddia edilmişti. Kenan Kıran imzasıyla çıkan haberde "FETÖ'nün medya yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Hasan Cemal (...)” ifadesi kullanılmıştı.

Hasan Cemal’in avukatı Fikret İlkiz, konu hakkında yaptığı açıklamada “Bizim elimizde, bizim bilgimiz dâhilinde Hasan Cemal hakkında bir yakalama kararı yok. Bilgi almak isteyenler, soruyu, bunu yazan, bu iddiayı öne süren gazeteciye sorsunlar” demişti.

Hasan Cemal, T24'teki son yazılarında da belirttiği üzere bir haftadır New York olduğunu hatırlatırken “Burada okumakta olan kızımı görmeye geldim. Hakkımda yakalama emri yok, nitekim avukatım Fikret İlkiz de gerekli açıklamayı yaptı” dedi. (Kaynak: T24)

Etiketler hasan cemal ceza T24