3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ilik nakli bekliyor

İzmir'de yaşayan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı, Juvenil Myelomonositik Lösemi hastası ve iyileşebilmesi için ilik nakli gerekiyor. Uygun iliğin bulunabilmesi için kampanya başlatıldı ve bağış çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de yaşayan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'ya, Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konuldu. Hastanede tedavi altına alınan Yazıcı, ilik nakli bekliyor. Yazıcı için, Kızılay kan merkezlerine donör başvurusu yapılması çağrısında bulunuldu.

İzmir'de yaşayan Öykü Arin Yazıcı'ya, nadiren görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konuldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yazıcı, ilik nakli bekliyor. Uygun iliğin bulunulması için sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı.

Uygun iliğin bulunabilmesi için Kızılay kan merkezlerine başvuru yapılması gerekiyor. İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla'da, Kızılay'ın mobil araçlarından da işlem yapılabildiği belirtildi.

KİMLER DONÖR OLABİLİR?

· 18-50 yaş arasında olan,

· Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye'de ikamet eden,

· Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, AIDS hastalıklarına yakalanmamış,

· Kanser tanısı veya tedavisi almamış,

· Kronik bir rahatsızlığı olmayan (sürekli ilaç almasını gerektiren bir durumu olmayan) herkes kök hücre bağışında bulunabilir.

Donör olmak için bir form doldurulması ve sonrasında 3 tüp kan alınması gerekiyor. Sistemde kayıtlı ihtiyaç sahibi biriyle uyum sağlanırsa test yapılıyor; uyum olursa ilik bağışçısının tüm masraflarını Sağlık Bakanlığı karşılayarak nakil yapılacak merkeze götürüyor, 5 gün koldan aşı yapılıyor 5'inci gün nakil işlemi yapılıyor. Nakil işlemi yaklaşık 4/5 saat sürüyor ve damar yoluyla yapılıyor. (HABER MERKEZİ)