Yiğit Aksakoğlu tutuklandı

Anadolu Kültür'e düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi Çalışanı Yiğit Aksakoğlu tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında ev baskınlarıyla gözaltına alınanlar arasında bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi Çalışanı Yiğit Aksakoğlu'nun tutuklandığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Anadolu Kültür'ün yöneticileri ve bazı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 13 isimden 11'i serbest bırakılırken, İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi Çalışanı Yiğit Aksakoğlu tutuklandı. Filiz Telek'in ifadesinin ise sürdüğü belirtildi.

Dün öğle saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Sivil Toplum Geliştirme Derneği'nden Hande Özhabeş ve Anadolu Kültür'ün Genel Koordinatörü Meltem Aslan Çelikkan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

YİĞİT AKSAKOĞLU KİMDİR?

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Yiğit Aksakoğlu, yüksek lisans eğitimini Londra Üniversitesi’ne bağlı London School of Economics’de STK Yönetimi alanında yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, STK Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde 2003-2008 yılları arasında çalışmış, STK Eğitim ve Sertifika Programı’nda savunuculuk, örgüt yönetimi ve proje döngüsü yönetimi gibi çeşitli eğitimler vermiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik yayımlanan STK Çalışmaları – Eğitim Dizisi’nden çıkan Proje Döngüsü Yönetimi ve Savunuculuk ve Politikaları Etkileme kitaplarına katkıda bulunmuştur. Sosyal Projeler ve STK Yönetimi Yüksek Lisans programında proje döngüsü yönetimi dersleri vermiştir. Halen Bernard van Leer Vakfı’nın Türkiye temsilcisi olarak çalışmaktadır.