Bakan Selçuk'tan okuldan ayrılan Ozan için mesaj

Kaynaştırma eğitim sisteminde yaşadığı sorunlar nedeniyle örgün eğitim sistemi dışında kalan otizmli Ozan için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Ozan'ın annesi Sedef Erken'i ve Ozan Şanlısoy'u etiketleyen Selçuk, "Bahsettiğiniz sorunları hep birlikte aşacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Avukat Sedef Erken, otizmli oğlu Ozan'ın kaynaştırma eğitim sisteminde yaşadığı sorunlar nedeniyle okula devam edemeyeceğini açıklayarak, 'Verin çocuğumu, ben evimde eğitirim" dedi.

Erken'in yaşadıkları sorunları sosyal medya hesabından duyurmasının ardından örgün eğitimden ayrılan otizmli Ozan için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter'dan mesaj yayınladı.

SELÇUK: YAKIN BİR ZAMANDA BİR ARAYA GELELİM, KONUŞALIM

Sosyal medya üzerinden çok sayıda kişiden destek mesajı alan Erken'e Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da yanıt geldi. Selçuk paylaşımında, 13 yaşındaki Ozan'ın annesi Sedef Erken ve babası şarkıcı Ogün Şanlısoy'u etiketleyerek, "Sevgili Ozan Barış’ın ve özel evlatlarımızın okul ve eğitim hayatı bizler için çok değerli. @SedefErken ve @osanlisoy bahsettiğiniz sorunları hep birlikte aşacağız. En yakın zamanda bir araya gelelim, konuşalım. Ozan’a selamlar" ifadelerine yer verdi.

OZAN'IN ANNESİ SOSYAL MEDYADAN SESİNİ DUYURMUŞTU

Oğlunun eğitim hayatında yaşadığı sorunları Erken ilk olarak sosyal medya hesabından Ziya Selçuk'u etiketleyerek yaptığı paylaşımla duyurmuştu. Erken paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: “Otizmli oğlum eğitim alabilsin diye yıllardır gece gündüz uğraşıyorum. Ancak bugün itibariyle oğlumu zorunlu eğitim sisteminden çıkartmanızı talep etme noktasına geldim. Gerekli dilekçeyi bakanlığınıza gönderiyorum. Bundan sonra evde kendim eğiteceğim, saygılar."

(DUVAR)

'Verin çocuğumu, ben evimde eğitirim!''Verin çocuğumu, ben evimde eğitirim!'