AK Partili vekilden Yeni Şafak'a 'adalet' eleştirisi

AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Yeni Şafak gazetesinin akademisyenlere yönelik gözaltıyı, hüküm kurar şekilde vermesine tepki göstererek, "Mahkeme kesin karar verdi de biz mi duymadık?!? Unutulmamalı ki adalet hepimize lazım…" sözleriyle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyenlere yönelik gözaltıları ‘Gezi’nin beyni alındı’ başlığıyla veren Yeni Şafak gazetesine bir tepki de AK Parti İstanbul Milletvekili ve MYK üyesi Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi.

Yeneroğlu Twitter hesabından Yeni Şafak’ın ‘Gezi’nin beyni alındı’ başlıklı Mustafa Sait Özkan imzalı haberin küpürünü paylaşarak şunları yazdı:

“Adalete sahip çıkamazsak, masa başı yargısız infazlara karşı duramazsak, savunduğumuz değerlerin hiçbir inandırıcılığı kalmaz…. Mahkeme kesin karar verdi de biz mi duymadık?!? Unutulmamalı ki adalet hepimize lazım…”

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın da olduğu 13 kişiden 12'si ifadelerinin ardından yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi Çalışanı Yiğit Aksakoğlu ise tutuklandı.

(HABER MERKEZİ)