Erdoğan'dan Diyanet açıklaması: Siyasi malzeme yapılmasını tasvip etmiyorum

Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 9 Kasım'da Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaret tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak "Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

YENİDEN HORTLATILIYOR: Gençliğimiz üzerinde yapacağımız çalışmalar bizi geleceğe taşıyacaktır. Gençlerimizi tekrar medeniyet değerleriyle buluşturacak projeler yürütüyoruz. Gençliği ihmal eden, gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali ve istiklali tehdit altında demektir. Bin yıldır milletimizi ayakta tutan değerler bizzat bu ülkenin yöneticileri tarafından hor görülmüştür. Ülkenin camileri 18 yıl boyunca ezan-ı muhammediye hasret bırakılmıştır. Şimdi bu yeniden hortlatılıyor, asla başaramayacaksınız.

GENÇLİĞİMİZ FAŞİZMLE GEÇTİ: Bizim gençliğimiz ilericilik adına zifiri karanlığın hüküm sürdüğü bir atmosferde geçti.Gençliğimiz faşizmin hüküm sürdüğü günlerde geçti. 2002'nin Türkiyesi ile 2018'in Türkiyesi'ni karşılaştırdığımızda, yasaklardan ziyade özgürlüklerin konuşulduğu, teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece her türlü fikrin serbestçe dillendirildiği bir iklimde, böyle bir ülkede yaşıyoruz.

16 yıldır mesaimizin kahir ekseriyetini Türkiye'yi özgürleştirmek, medeniyet değerleriyle barıştırmak, yokların, yoksulların, yasakların ülkesi olmaktan çıkarmak yolunda kullandık. Gençlerimizi istikbale hazırlamazsak verdiğimiz emeklerin tamamı boşa gidecektir. Gençleri asla küçümsememeli onlara iyi örnek olmalıyız. Hatasız kul olmaz.

Biz örnek olursak, biz iyi örneklerin, güzel örneklerin yolunu açarsak bu ülkenin gençleri Kandil'deki terör baronlarının, Pensilvanya'daki şarlatanın, televizyon kanallarında sazlı sözlü program yapan ekran soytarılarının da ağlarına düşmeyecektir.

(Diyanet'ten tartışılan ziyaret) Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum.