CHP'de Öztürk Yılmaz'a ret

CHP'de kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevkedilen milletvekili Öztürk Yılmaz'ın tedbir kararına itirazı reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu’nun, bugün yapılan toplantısında, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın 'tedbir kararı'na itirazı görüşüldü. Kurul, itirazın reddine ve tedbir kararının devamına karar verdi.

Yılmaz, Türkçe ezan tartışması nedeniyle CHP Grup Disiplin Kurulu’na (GDK) tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle sevk edilmişti. Yılmaz, CHP genel başkanlığına hazırlandığı için yönetim tarafından hedef alındığını öne sürerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri sonrası ikinci kez disipline sevk edilmişti.

Yılmaz'ın 'Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak' ile 'Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak' fiileri nedeniyle 'Gruptan kesin çıkarma cezası' ile tedbirli olarak cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verilmişti.

(DUVAR)