Soğuk havalar etkili oldu: Don uyarıları yapıldı

Malatya, Elazığ, Dersim, Bingöl ve Adıyaman için buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Belli bölgelerde kar sebebiyle okullar tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabaha kadar hava, Bingöl'de yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde kar yağışlı, Malatya, Elazığ, Dersim ve Adıyaman'ı kapsayan diğer illerde ise parçalı ve çok bulutlu geçecek.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA KAPALI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, "Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Antalya, Ankara, Eskişehir, Bingöl, Muş ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği" tahmin ediliyor.

BİTLİS'TE KAR YAĞIŞI

Bitlis'te dün başlayan yağmur, gece yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, sabah saatlerine kadar devam etti. Kent merkezinde kar kalınlığı 3 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 5 santimetreyi buldu.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün boyunca devam edeceğini, önümüzdeki 2 gün boyunca da aralıklarla kar yağışı beklediklerini duyurdu. Kar yağı ile birlikte kent merkezinde belediye ekipleri, ana arterlerde ise Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarına başladı.

Etiketler kar soğuk kış