Aksa, Manisa doğalgaz santralini kapatıyor

Alarko'nun ardından Aksa Enerji de doğalgazla elektrik üretimini durdurdu. Şirketten KAP'a yapılan bildirimde, mevcut koşullarda üretim gerçekleştirme imkânının kalmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aksa Enerji, Manisa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin lisansının iptali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvurdu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanı gittikçe azalan santralin, yurt dışında dolar bazlı getiri ile yüksek marj sağlayabilecek potansiyel projelerde kullanılması planlanmaktadır" bilgisi verildi.

Ege'nin sanayi merkezlerinden Manisa'nın enerji ihtiyacını karşılamak üzere 2008 yılında faaliyete başlayan Manisa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, Türkiye'de kurulmuş olan ilk gaz motorlu kombine çevrim santraliydi. Santral, basit dönüşümlü olarak faaliyete başlamış, 2009 yılında kombine dönüşümü tamamlamıştı.

Santral, 12 adet 8,7 MW gücünde Wartsila 20V34SG gaz motoru, 12 adet Aalborg kazan ve 1 adet 10,5 MW gücünde Dresser-Rand buhar türbini ile toplam 115 MW kurulu güçte üretim gerçekleştiriyordu.

ALARKO ÜRETİMİ DURDURMUŞTU

Alarko Holding de geçen hafta KAP'a bildirimde bulunarak, bağlı ortaklığı Altek Alarko’nun Kırklareli’ndeki doğalgaz kombine çevrim santralinde, ekonomik nedenlerden dolayı bir yıl elektrik üretimi yapmayacağını duyurmuştu.

(HABER MERKEZİ/REUTERS)