Meral Akşener'in evinin önünde toplananlar için iddianame hazırlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünden yapılan protestoya katılanlar hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 16 kişinin "tehdit" iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde slogan atanlar hakkındaki soruşturma tamamlandı. MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında, "tehdit" suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Hakan Aslan ve MHP Üsküdar İlçe Sekreteri Naim Öztekin için ayrıca "hakaret" suçlamasıyla 2'şer yıl 4'er aya kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Ekim 2018'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul'daki evinin önünde toplanarak gösteri yapan kişilere yönelik soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucunda 16 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

AKŞENER 2 KİŞİDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

İddianamede, MHP Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın başkan ve yöneticilerinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in karşılıklı sosyal medya paylaşımlarının ardından gösteri yaptıkları belirtildi.

Meral Akşener'in şüphelilerden MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan ve MHP Üsküdar İlçe Sekreteri Naim Öztekin'den şikayetçi olduğu, diğer şüphelilerden şikayetçi olmadığı bilgisine yer verilen iddianamede, 16 şüphelinin "tehdit" suçundan 2'şer yıldan 5'er yıla kadar hapsi  istendi.

Hakan Aslan ve Naim Öztekin için ayrıca "hakaret" iddiasıyla 3'er ay 15'er günden 2'şer yıl 4'er aya kadar ceza talep edildi.

'TOPLANTI VE GÖSTERİ KANUNU'NA MUHALEFET'TEN TAKİPSİZLİK KARARI

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi, 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünden karar vermesi bekleniyor. Şüpheliler hakkında, "Toplantı ve Gösteri Kanunu'na muhalefet" suçundan ise takipsizlik kararı verildi. (İSTANBUL/DHA)